Meclis, borçlanma yetkisini reddetti

Dörtyol Belediye Meclisi, belediye yönetiminin, kentte asfaltlama yapılması için borçlanma yetkisi istemini reddetti.

GÜNCEL 3.07.2021 16:01:21
Meclis, borçlanma yetkisini reddetti

İskenderun/SES

Meclisin açılışında konuşan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, belediyenin geçen ay yaptığı çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi ve yapmayı planladığı bazı konuları paylaştı. Meclis, toplantıda 5 maddeyi gündemine alırken, üyelerin öneri üzerine Beşikgöl mesire alanındaki temizlik çalışmalarının arttırılması kararlaştırıldı.

Dörtyol´da dengeler değişti
Dörtyol belediye Başkanı Keskin´in partisinden istifa etmesi sonrasında belediye meclisinde dengeler de değişti. Meclis, belediye yönetiminin önerilerini 5-6 oya karşılık 20 dolayındaki oylarla red edebiliyor.
Özerli Mahallesindeki küçük sanayi sitesindeki park alanıdaki büfenin 10 yıllığına kiraya verilmesinin tartışma yarattığı oturumda, Cumhur İttifakı Gurup Sözcüsü İsmail Başar, maddenin İmar Komisyonuna havalesini isterken, Cumhur İttifakı meclis Üyesi Süleyman Bahri Özer encümene yetki verilmesini talep etti. Millet İttifakı Gurup Sözcüsü Emre Arık ise binanın ekonomiye kazandırılması ve bir esnafa gelir sağlamasını uygun bulduklarını ve maddenin oylanmasında bir sakınca olmadığını ifade etti. Yapılan oylamada madde 5 çekimser oya karşılık 20 kabul oyu öneri kabul edildi. Meclis, Altınçağ Mahallesine MMK Metalörji ile birlikte yapılan parka Dostluk Parkı ve Çaylı Mahallesindeki parka Çanakkale Şehidi Ali Yılmaz adlarının verilmesini oy birliğiyle kabul ederken, asfalt alımında kullanılmak üzere İller Bankasından 5 milyon lira kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesi, Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin görüşleri doğrultusunda 6 kabul oyuna karşılık 21 oyla reddedildi.

Granit taşı ocağı, belediyenin takibinde
Meclis, Kuzuculu Mahallesi Bülke Yaylası mevkiinde kurulması planlanan alçı ve grafit ocağını gündem dışı görüşürken, Dörtyol Belediye Başkanı Keskin konu ile ilgili olarak belediye bünyesinde bir ekip oluşturduğunu ve detaylarıyla incelettiğini belirtti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,20% 0,05
  • EURO

    50,88% -0,23
  • GRAM ALTIN

    6903,48% -2,93
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02