Mangal yakmak yasaklandı

İskenderun Orman Yangınlarını İle Mücadele Komisyonu kararı

GÜNCEL 21.08.2020 10:38:16 0
Mangal yakmak yasaklandı

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kaymakamlığı, Orman Yangınları Komisyonu, kent sınırlarında mesire yeri olarak belirlenen 2 nokta dışındaki alanda ve ormana yakın bölgelerde mangal, semaver, ateş yakmayı yasakladı. Komisyon kararında, ormanlık alana yakın yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılması da yasakladı.
İskenderun Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu, kaymakam İskender Yönden´in başkanlığında yaptığı toplantıda alınan 2020/1 sayılı kurul kararları açıklandı. Kaymakamlık açıklamasında, 'Komisyon kararlarının eksiksiz bir şekilde uygulanması ve uygulama esnasında herhangi bir aksaklık yada mağduriyete mahal verilmemesi için gerekli titizlik ve hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz' ifadesine yer verildi.

Ormana yakın yerde düğün, dilek feneri de yasak
İçişleri Bakanlığının 07 Ağustos 2020 tarihli Ormanlık Alan ve Civarında Ateş Yakılmaması konulu genelgesi çerçevesinde düzenlenen İskenderun İlçesi Orman Yangınlarını İle Mücadele Komisyonu istişare ve koordinasyon toplantısı da kaymakam Yönden başkanlığında gerçekleştirildi. Video konferans ortamında gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Emniyet Müdürvekili Hasan Gün ve İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, İlçe Tarım ve Orman Müdürvekili Sinan Uğurlu katıldı. Toplantıda; orman yangınlarına ilişkin istatistik verilerin değerlendirilmesinin yanı sıra orman yangınlarına karşı yürütülecek mücadele koordinasyonu hakkında fikir teatisi yapılarak, alınabilecek tedbirlere yönelik de çözüm odaklı istişare de bulunulduğu açıklandı. İskenderun Orman Yangınlarını İle Mücadele Komisyonu kararına göre, ilçe sınırları içerisindeki ormanlık alannlarda ve ormanlık alanların 4 kilometre civarında yer alan, yakınlığı nedeniyle orman yangınlarının oluşma riskinin fazla olduğu (özel mülkiyet arazileri dahil) alanlarda mangal, semaver, ateş yakılalilecek yerlerin ve yasak olan yerlerin Orman kanunun 76. maddesinin d bendi göz önünde bulundurularak, haritada gösterilmesine karar verildi. karar, İskenderunr sınırları içerisindeki ormanlık alanlarda yetkili kurumlarca belirlenmiş olan denizciler C Tipi mesire Yeri, sarıseki C Tipi Mesire Yerinin mangal, semaver, ateş yakılabilecek yerler olarak belirlendi. Komisyon, ormanlık alana yakın yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasını da yasakladı.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19