Lojistik sektörüne Eximbank desteği var mı?

Lojistik sektörünün ülkenin dış ticareti için stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, sektörün sorunlarını önergeyle parlamentoya taşıdı.

GÜNCEL 7.08.2020 10:28:50 0
Lojistik sektörüne Eximbank desteği var mı?

İskenderun/SES

 Milletvekili Tokdemir, 'Ülkemizin can damarlarından biridir. Lojistik hizmet ihracatının toplam ihracatımız içindeki payının çok iyi seviyelerde olduğu daha önceleri herkes tarafından bilinmekteydi, maalesef bugün bu sektör tam anlamıyla can çekişir durumda' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Zor durumda olan lojistik firmalarımıza bakanlığınıza bağlı Türk EXİMBANK olarak lojistik ihracatının artırılması ve desteklenmesi hususunda bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır? Eximbank üzerinden lojistik firmalarımıza sağlanacak kredi desteği verilmesi sektöre can suyu niteliğinde olacaktır. Bakanlık olarak Eximbank üzerinden lojistik firmalarımıza faizsiz kredi vermeyi düşünüyor musunuz? Katma değeri daha yüksek olan lojistik hizmet ihracatı stratejik bir alan olması sebebiyle ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyetleri desteklemek için bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız var mıdır? Eximbanktan ihracatçılara verilen sübvansiyonel kredinin lojistik firmalarımıza da vermeyi düşünüyor musunuz?'

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87