Liseliler Erasmus+ ile Yunanistan´da

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu´ndan aldığı hibe ile yürüttüğü Erasmus+ Ka121Sch projeleri kapsamında, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yayladağ Anadolu Lisesi ve Reyhanlı Ya

EĞITIM 10.05.2022 14:58:42 0
Liseliler Erasmus+ ile Yunanistan´da

İskenderun/SES

Öğrencilerin 8-14 Mayıs tarihlerini kapsayan gezisine öğretmenleri de eşlik etti.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün geçen yıl Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 7 yıl süre boyunca akredite olduğunu ifade eden Proje hakkında bilgi veren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, 'Amacımız, Hatay´da eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak, farklı okullarda yaşayan öğrencileri bir araya getirerek ortak çalışmalar yapmalarına müsaade etmek, ilde çalışan öğretmenleri Avrupa fırsatları ile buluşturmak. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, yöneticileri ve proje ekibi özveri ile çalışıyor. İlçeler arası ayrım gözetmeksizin çalışmalar devam ediyor' açıklamasını yaptı.

'Göçmen çocukların eğitim sistemi üzerine entegrasyonu' çalışması
Erasmus+ Ka121Sch projeleri kapsamında Yunanistan´da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren proje sorumlusu M. Cihangir Girişken de, işbaşı gözlem için üç okul ile işbirliği yaptığını belirtti. Göçmen çocukların eğitim sistemi üzerine entegrasyonu üzerine de bir dizi etkinlik yapılacağını ifade eden Girişken, '22 kişilik grup Selanik şehrine gidiyor. Ortak olarak seçtiğimiz okullarda bulunan öğrencilerle derslere girip, hem Yunanistan eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olunacak hem de yabancı dillerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Kültürel eğitim kapsamında da, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün de doğduğu ev de ziyaret edilecek' değerlendirmesini yaptı.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,66% 0,07
  • EURO

    46,42% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4305,31% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,00