Leman Göçmen, sonsuzluğa uğurlandı

Müzik çalışmaları yanında yazılarıyla kentin belleğine katkılarıyla bilinen Leman Göçmen, bugün öğlen namazından sonra İskenderun´un Çay Mahallesi camiinden kaldırılarak Karaağaç mezarlığına toprağa verilerek, sonsuzluğa uğur

GÜNCEL 19.02.2022 14:41:16 0
Leman Göçmen, sonsuzluğa uğurlandı

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle İskenderun Devlet Hastanesi´nde tedavi gören gazetemiz yazarlarından Leman Göçmen (89), bu sabah saatlerinde kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdi. Leman Göçmen´in cenazesi bugün öğlen namazının ardından İskenderun´da oturduğu Çay Mahallesindeki Çay Mahallesi Camiinden kaldırılarak Karaağaç Asri mezarlığına defnedildi. 

Sonsuzluğa uğurlanan Göçmen´in cenaze törenine ailesi, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, İskenderun Belediye Meclisi üyeleri ile gazeteciler de katıldı.

Tarık, Serhat ve Eyüp Sezer´in anneleri Leman Göçmen, 1933 doğumluydu. CHP´nin İskenderun´daki ilk kadın üyeleri ve ilçe yöneticilerinden de olan Leman Göçmen, bir dönem lokanta işletmeciliği de yapmıştı. Göçmen, müzik çalışmalarının yanı sıra gazetemizde gözlemleri, anıları ve önerilerilerileri içeren köşe yazıları ile İskenderun´un kent belleğine katkıları ile de biliniyordu.

/resimler/2022-2/19/1443588657575.jpg

/resimler/2022-2/19/1443148813017.jpg

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00