Kurul Payas´ta toplandı

Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun bu yılın ikinci toplantısı, Vali Erdal ata başkanlığında Payas´ta toplandı. Kurulda istihdam oranlarını artırmak için yapılması gereken uygulamalar ile alınacak önlemler görüşüldü.

GÜNCEL 26.04.2018 11:05:58 0
Kurul Payas´ta toplandı

İskenderun/SES


Payas Kaymakamlığı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Erdal Ata´nın yanı sıra, MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Payas Kaymakamı Dr.Polat Kara, İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz, İŞKUR Müdürü Ziya Yüksel, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıdız, Payas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kendir, Payas OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Akatoğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile ilgilil kurum müdürleri katıldı.
Vali Ata, hatay genelinde tarım ve sanayi sektörlerinde iş olanaklarının bulunduğunu ve bu sektörlerde istihdam olanaklarının arttırılmasının hedeflendiğini belirtti. Vali toplantı öncesindeki değerlendirmesinde istihdam oranlarını artırmak için yapılması gereken ‘uygulamalar ile alınacak tedbirlerin görüşülmesi konusunda değerlendirmeler yapmak üzere bir araya gelindiğini´ kaydetti.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel son toplantıda alınan karaların ulaştığı noktayı ve Hatay´da gerçekleştirilen kurum faaliyetlerini içeren bir sunum yaptığı toplantıda 2018 yılı ilk çeyrek faaliyetleri ele alınarak, açılması planlanan mesleki eğitim kurslarına ait veriler sunuldu. 2018 yılı İşgücü Piyasa Araştırması hakkında bilgilerin de paylaşıldığı oturumda Denetim Kurulu Raporları ile 2018 yılı İstihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme içeren başlıklar değerlendirildi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00