Kumsala bırakılan yumurtalar ´korumada´

Milli Parklar Müdürlüğü Hatay Müdürlüğü ve Arsuz Belediyesi ekiplerinin işbirliğiyle Arsuz´da Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının kumsala bıraktığı yumurta alanları koruma altına alındı.

GÜNCEL 20.06.2019 10:37:10 0
Kumsala bırakılan yumurtalar ´korumada´

İskenderun/SES

 Arsuz Belediyesi, Milli Parklar Müdürlüğü işbirliğiyle sahilde görülen yumurtlama alanlarının tümünün kontrol ve koruma altına alındığını belirtti. Koruma altına alınan yumurtlama alanlarına konulan tabelelarla halkın bilgilendirildiğini ifade eden Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şerif Akçalı, deniz kaplumbağalarının yuvalama (yumurtlama) döneminin Nisan-Temmuz ayları arasında olduğunu anımsattı. Belediyenin yazılı açıklamasına göre, Akçalı, 'Bu dönemi 60 günlük bir kuluçka dönemi takip etmektedir. Kentteki pansiyon ve işletmeleri bu konuda daha dikkatli olmaları ve yuvalama alanlarını korumaları konusunda bilgilendirdik. Yuvalama alanlarını çevreleyerek, insanların hem daha dikkatli olması, hem de bilgilenmesi konusunda tabelalar koyduk. Yuvalama alanı olan Arsuz Palm Beach Otel sahilinde düzenlemeler yaptık. Şezlong ve şemsiye düzenlemesi gerçekleştirerek, buradaki yuvalama alanını koruma altına aldık. Geceleri ışıklardan zarar görmemesi için perdeleme sistemi sağladık. Bölgede bu alanlar gün geçtikçe çoğalacak. Bu konuda halkın daha hassas olmalarını istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Kale sahili de yuvalama alanı
Öte yandan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarından birini de Kale Mahallesi 1,5 kilometre uzunluğundaki sahili oluşturuyor.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00