Küçük işletmelere istihdam desteği çağrısı

KOSGEB’in Hızlı Destek Programına en fazla başvuru Hatay’dan… İl Müdürü Çevik, desteklerin ‘ücretsiz ve aracısız’ verildiğini hatırlattı

15.12.2022 15:23:00 0
Küçük işletmelere istihdam desteği çağrısı

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB’in Hızlı Destek Programına en fazla başvurunun yapıldığı illerden olan Hatay’da işletmelere 183 Milyon TL destek ödemesi yapıldı.

KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik, mikro ve küçük işletmelere yönelik Hızlı Destek Programı kapsamında kentteki 1412 işletmeye, 183 milyon TL destek sunduklarını, 3500 Meslek lisesi ve üniversite mezunun da istihdam edildiğini söyledi.

İl Müdürü Çevik, 3. ve 4. fazları devam eden programda imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinin de programa dahil olduğunu, bu programda en az meslek lisesi ve üniversite mezunu gençlerin istihdamının hedef alındığını kaydetti.

İstihdam başına 125 bin lira destek

Programa ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Çevik, “Son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan ve alacağı ilave personeli 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdünde bulunan işletmeler, programa başvurmaya başladı. Mikro işletmelerin 2, küçük işletmelerin de 5 personele kadar yararlanabildiği programın 3’üncü döneminde 100 bin lira olan destek tutarı, 4’üncü fazda 125 bin liraya çıkartılmıştır. Program kapsamında 10 Ekim’de başvurularını yapan işletmeler, ilave personeli istihdam ederek 28 Kasım’a kadar ödeme taleplerini ilettiler” dedi.

Destekler ‘ücretsiz ve aracısız’

“KOSGEB Destekleri tamamen ücretsiz ve aracısız verilmektedir.” diyen İl Müdürü Çevik, desteği kullanan işletmelerin, ilk 24 ay bir ödeme yapmayacağını, sonraki 24 ayda KOSGEB’e geri ödemenin 6 eşit taksitle yapılacağını, herhangi bir faiz veya komisyon alınmayacağını, ilk geri ödeme taksitlerinin Eylül 2024’te başlayacağını aktardı.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10619,00%1,26
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,38% -1,05
  • GRAM ALTIN

    4270,58% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6924,72% -0,40