Kolej takımına ´sunum ödülü´

Fırst Lego League etkinliği

EĞITIM 22.02.2019 11:03:40 0
Kolej takımına ´sunum ödülü´

İskenderun/SES

Bilim Kahramanları Derneği, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi amacıyla düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinde de yapılan FIRST LEGO League (FLL) etkinliğini yaptı. FLL etkinliğinin, tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak düzenlendiği açıklandı. Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, iki-üç ay öncesinden robot tasarlayıp, program yazıp, özgün çözümler ürettiği ve tiyatral sunumla anlattığı belirtildi.
Genç ve çocukların 04-10 kişi arasında kurduğu takımların yerel, ulusal uluslararası turnuvalara katılma hakkı da kazandığı açıklandı. Gençler ve çocuklar 04-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Etkinliğe katılan İskenderun Bahçeşehir Koleji takımının, ekim ayından beri üzerinde çalıştığı ve teması ´Into Orbit uzay serüvenleri´ adı altında oluşturdukları projelerinde uzaya çıkan astronotların yaşam kalitesini arttırmak ve sorunları tespit edip bu sorunlara çözüm ürettiği kaydedildi.
Ankara´da ODTÜ´de düzenlenen turnuvaya 9 öğrenci ve 2 öğretmenle katıldığı ifade edilen kolejin açıklamasında, 'Öğrenciler tiyatral başarının yanısıra keman, orgla da özdeğerleri tam çıktı. FLL değerleri olan ´biz bir takımız, koçlarımızın ve de danışmanlarımızın rehberliğinde çözüme ulaşmak için işleri biz yaparız, arkadaşça rekabet kurallarına uyarız, keşfettiklerimiz kazanmaktan daha önemlidir, deneyimlerimizi başkalarıyla paylaşırız, yaptığımız her şeyde duyarlı profesyonellik gösteririz ve eğleniriz´ özelliklerini göstererek takım ruhunu turnuvada sergiledi. Takımımız, juriden ‘projeyle ilgili en iyi sunum ödülü´nü aldı' ifadesine yer verildi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00