Kazakistan Büyükelçisinin Hatay ziyareti

Kazakistan´ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ayrı ayrı ziyaret etti.

GÜNCEL 10.07.2020 16:14:03 0
Kazakistan Büyükelçisinin Hatay ziyareti

İskenderun/SES

Büyükelçi Saparbekuly ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden vaali Doğan, 'Ülkemiz ile Kazakistan arasındaki ortak tarihin, kültürel ve manevi bağların, ilişkilerimizin gelişmesinde önemli katkıları oldu. Birçok medeniyetin, kültürün ve inancın bir arada yaşadığı, turizmi, tarımı, sanayisi ve gastronomisi ile ünlü Hatay´ımız da Kazakistanlı kardeşlerimizi misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyorum' dedi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Doğan´a teşekkür eden büyükelçi Sparbekuly ise “Türkiye´yi dosttan da öte kardeş ülke olarak görüyoruz, Sayın Valim sizi ziyaret etmek bizim için bir şereftir. Hatay Türkiye´nin önemli illerinden birisi, Türkiye ile Kazakistan arasındaki bağları ve ticari ilişkileri daha da sağlamlaştırmak için Hatay´da olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Kazakistan Büyükelçisi Saparbekuly, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş´ı da makamında ziyarete etti. HBB´den yapılan açıklamaya göre, sosyal ve kültürel konularda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, Savaş, Saparbekuly´ye, Hatay´a özgü ürünler hediye etti; Saparbekuly da Savaş´a hediye verdi. HBB Başkanı Savaş, Kazakistan Büyükelçisi Saparbekuly ve beraberindeki heyetle toplantı da yaptı. HBB Genel Sekreter ve yardımcıları ile daiire başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Savaş, ”Büyükelçi Saparbekuly, Hatay´daki iş dünyası ve tarımla uğraşan iş insanları ile buluşmak ve kendi ülkelerinin ekonomisi ve yatırım fırsatları konusunda bizlere bilgiler aktarmak istediklerini belirtti. Büyükelçileri daha büyük bir katılımla Hatay´a davet etmek istiyoruz. Kendi ülkeleri ile ilgili yapmak istedikleri, Türkiye ve Hatay ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz' dedi. Kazakistan´ın yatırım fırsatları ve ekonomisi hakkında bilgi paylaşan Saparbekuly ise “Kazakistan dünyanın 9. büyük ülkesi ve nüfusu 19 milyonu geçti. Kazakistan´da istikrarlı bir şekilde her sektörde büyüme var ve Avrasya´nın merkezinde. Kazakistan´da ürettiğimiz bir ürünü Rusya, Kırgızistan ve diğer ülkelere satabilir. Kazakistan´da uluslararası kuruluşların tahminine göre toplamda 5 bine yakın çeşitli maden olduğu ve bunların değerleri 44 trilyon dolar olarak hesaplanıyor. Büyükelçilik olarak 94 proje üzerinde çalışıyoruz. 44´ü gerçekleşmiş, 20 proje de gerçekleşme aşamasında” diye konuştu.


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75