Kasım´da 13 proje için ÇED süreci başladı

Hatay´da son bir ayda yatırım planlaması yapılan 13 proje için Çevre Etki Değerlendirme ÇED süreci başladı.

GÜNCEL 8.12.2021 17:06:02 0
Kasım´da 13 proje için ÇED süreci başladı

İskenderun/SES

Çevre ve Şehircilik Hatay il Müdürlüğü duyurularına göre Arsuz´da 4 projeden 3´ünü krom ocağı işletmeciliği, diğerini de Davut İnşaat A.Ş.´nin Mermer Kesme ve İşleme Tesisinde Kapasite Artışı projesi oluşturuyor. Dörtyol ve Erzin´e yeni bir akaryakıt lpg depolama tesisi, Belen´e kanatlı kesimhane kapasite artışı, Dörtyol, Belen ve Kırıkhan´da kalker ocağı da ÇED süreci başlatılan projeler arasında bulunuyor.
Erzin´de maden ocağındaki patlayıcı patern değişikliğine yönelik başlatılan çalışmanın yanı sıra kente yeni bir akaryakıt ve lpg depolama tesisi daha gündemde. Erzin´de ÇED süreci başlatılan On Petrol Sanayi ve Tic. A. Ş. tarafından yapılması planlanan akaryakıt ve lpg depolama tesisi projesi için gösterilen alan ise Yeşilkent Mahallesi, Gaziçiftliği Mevkii. Dörtyol Yeşilköy mahallesinde Pet Gaz Anonim Şirketi tarafından LPG Depolama Tesisi Kapasite Artışı, Akaryakıt Depolama Tesisi ve Lpg Tüp Dolum Tesisi projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
İskenderun´a bağlı Azganlık Mahallesi Kesmeli mevkiine ise Silo Yakıt Pazarlama San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Cüruf Geri Kazanım Tesisi projesi için ÇED süreci başladı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00