Kadınlar: Sesimizi birleştireceğiz

Kadınlar: Sesimizi birleştireceğiz

2021 ocaktan bu güne Hatay´da Derya Alış, Ebru Kara, Meryem Sido ve Dörtyol´da ismi paylaşılmayan bir kadın, 28 Eylül´de İskenderun´da Aynur Mert ile çocukları 16 yaşındaki Aleyna ve 14 yaşındaki Mehmet Ali Mert eşi tarafından katledi

İskenderun Kadın Platformu, Eski Bit Pazarı´nda düzenlenen basın açıklamasında Afganistan´daki kadınlarla da dayanışma mesajı verdi. “Haklarımıza ve özgürlüklerimize sahip çıkıyoruz” pankartının açıldığı toplantıda konuşan dönem sözcüsü Feyruz Gör, Afganistan´daki gelişmelerden en çok kadınların etkilendiğini, son 20 yıldaki kazanımların tehdit altında olduğunu söyledi. Gör, “Taliban´ın geri dönüşüyle, kadınların ve kız çocuklarının son 20 yılda elde ettikleri özgürlük ve kazanımlar da tehdit altında. Kadınlar, Taliban´ın kendi şeriat kanunları altında idam, sokak ortasında kırbaçlanma gibi sert ceza uygulamalar ile karanlık günlere geri dönüleceğinden kaygılı. Coğrafyada yaşananlar domino etkisi yaratıyor” diye konuştu.

Failler lehine düzenleme yapıldı

Kadına yönelik şiddetin son 10 aylık Hatay sonuçlarını da paylaşan Gör, “İstanbul sözleşmesinin iptal edileceğinin duyurulmasının ardından 2021 yılının ilk altı ayında 130 kadın katledildi. 2021 ocaktan bu güne Hatay´da Derya Alış, Ebru Kara, Meryem Sido ve Dörtyol´da ismi paylaşılmayan bir kadın katledildi. 28 Eylül de ilçemizde Aynur Mert ve çocukları 16 yaşındaki Aleyna 14 yaşındaki Mehmet Ali Mert eşi tarafından katledildi. Pandeminin etkisiyle uzun bir süredir sokağa çıkamadık. Ancak Afganistan´da başlayan, Türkiye´de İstanbul sözleşmesinin tartışmaya açılması ile artan kadın şiddetine karşı dayanışmaya bir kez daha ihtiyacımız olduğunu söylemek için yine alanlardayız . Siyasi sürecin etkisiyle failler lehine düzenleme yapıldı. Nitekim Arsuz´da istismara uğrayan iki çocuğun faili aklanmak istiyor” dedi.

Pandemi eşitsizliği derinleştirdi

BM Çocuklara Yardım Fonu´nun (UNICEF) geçen yıl yayımladığı rapora göre devam eden silahlı çatışmaların da etkisiyle okul çağındaki çocukların üçte biri olan yaklaşık 3,7 milyon çocuğun okula gidemediğini, bu rakamın yüzde 60´ını da kız çocuklarının oluşturduğunu aktaran Gör, Türkiye´de ise eşitsizliğin derinleştiğini vurguladı. Gör, şunları kaydetti: “Türkiye ‘de de pandemi bahane edilerek okula gönderilmeyen çocuklarda kız çocuk oranı gitgide artmaktadır. Eşitsizliklerle mücadele etmek bir yana eşitsizliği derinleştiren bu süreçte pandemi bahanesiyle kız çocukları daha çok dezavantajlı duruma getirilmiştir.”



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00