Kadınlar, Pınar Gültekin için İskenderun´da da eylemdeydi

İskenderun Kadın Platformu, Muğla´da katledilen Pınar Gültekin davasında verilen karara tepki gösterdi.

HATAY 22.06.2022 18:04:38 0
Kadınlar, Pınar Gültekin için İskenderun´da da eylemdeydi

Sağlıklı Yaşam Parkı´nda İskenderun Kadın Platformu´nun basın açıklamasına katılan kadınlar, 'Bir kişi daha eksilmeyeceğiz' pankartı ve Pınar Gültekin´in fotoğraflarını taşıdı, “Pınar Gültekin isyanımızdır, bir kişi daha eksilmeyeceğiz, Pınar için adalet istiyoruz, koruma, aklama, yargıla; erkek adalet değil, gerçek adalet” sloganlarıyla süreci protesto etti.

İskenderun Kadın Platformu adına ortak açıklamayı okuyan Ece Dil, “Kadınlar için adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz” dedi. 21 Haziran´da Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla Pınar Gültekin´i katleden failin ödüllendirildiği savunulan açıklamada, Cemal Metin Avcı´nın eyleminin müebbet hapis cezası olmasına rağmen haksız tahrik indirimi sonucunda 23 yıl hapis cezası aldığı, suça iştirak eden, suçun delillerini saklayan kardeşi, eşinin beraat ettiği kaydedildi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün 2019 verilerinde erkeklerden fiziksel ve cinsel şiddet gören kadın oranı yüzdü 38´le birinci sırada olduğu da kaydedilerek açıklamada şunlara yer verildi: “İstanbul sözleşmesinin kaldırılması erkeklere cesaret veriyor. Çünkü biliyorlar ki ne yaparlarsa yapsınlar takım elbise giyince aklanıyorlar. İstanbul sözleşmesinin zorlayıcı yaptırımları olmadığında kadınları bedenleri üzerinde tasarruf hakları ortaya çıkıyor. Çünkü onlar çok mağdurlar. Mağduriyet yaratmak için sosyal medya yandaş medya onların şakşakçılığını yapmaya devam ediyor. Tüm çirkinliklerine rağmen Pınar Gültekin güzel gülüşüyle mücadelemize güç katıyor. Biz nüfusun yarısı hayatın kendisiyiz.”

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00