´Kadın Önceliğimizdir´ projesi başladı

´Kadın Önceliğimizdir´ projesi başladı

Proje kapsamında Cilt Bakım Hizmetleri, Saça Geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri, Bilgisayar destekli Muhasebe Eğitimi ve Matbaa ve Filtrecilik sektörü için serigrafi baskı eğitimleri verilecek.

Orhan Yıldız/İskenderun

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün hayata geçireceği SODES ‘Kadınlar Önceliğimizdir´ projesinin açılış toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´da gerçekleştirildi. Kursların 12 Mart´ta başlatıldığını duyuran Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım, 'Biz bu projeyi yazarken kadınlar önceliğimizdir diyerek hayata geçirdik ve Hatay Valiliği tarafından projemiz ilk sırada kabul gördü' dedi.
Hatay Valiliği koordinasyonunda, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen projenin tanıtımında açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım, “Projemiz istihdam odaklı bir proje olduğundan ilimizde en yüksek puanı alarak birinci sırada kabul edilmiştir. Bu projede 34 kişiye istihdam sağlayacağız. Projemizin toplam bütçesi ise 174 bin liradır. Bizler burada bu proje ile ülkemize katkı sunmuş oluyoruz” diye konuştu.
Proje ortaklarıyla daha önceden görüşüp, proje ile ilgili fikir alış verişinde bulunarak birlikte hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Bu işler ekip işi. Ekip ne kadar güçlü olursa, projede o derece etkili olur ve amacına ulaşır. Projemiz sosyal sorunlara çözüm bulmayı hedefleyen insan odaklı bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Bu projede amaç, istihdam edilebilirliğin arttırılması, nitelikli iş gücünün belirlenmesi hedeflenmektedir.”
İş-Kur İskenderun Şube Müdürlüğü, İskenderun Madeni İşler Esnaf Odası ile İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası´nın ortaklığıyla sürdürülecek projenin açılış toplantısına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Milli Eğitim müdür yardımcılar idareciler ve davetliler katıldı.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00