Kadın girişim kooperatifine bakanlıktan ´hibe´

Ekipman ve makine alımı için 97.350 lira verildi

GÜNCEL 17.09.2020 08:33:20 0
Kadın girişim kooperatifine bakanlıktan ´hibe´

Samandağ/SES

Samandağ Belediyesi öncülüğünde kurulan Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, istihdama katkı sağlayacak projesi ile Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği alacak. Bakanlık, kadın emeğini öne çıkaran ve kadınlara istihdam olanağı sağlayacan proje için Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi´ne 97.350 lira ekipman ve makine alımı için hibe desteği sağladı.
Ticaret Hatay İl Müdürlüğü´nde imzalanan protokol törenine Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz ile hibe başvurusunda emeği bulunan Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu katıldı.
Protokol töreninde değerlendirmede bulunan Eryılmaz, Samandağ Belediyesi olarak her zaman kadın girişimcilerin yanında olacağını belirtti.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eryılmaz, şu değerlendirmede bulundu: 'Kooperatif bünyesinde kadınlarımıza istihdam sağlamak ve seri üretime geçme amaçlı bir hibe başvurusunda bulunduk. Ticaret Bakanlığı´nın hazırladığı kooperatifler ve kadın girişimcilere destek verme projesine başvuru yaptık ve başvurumuz il müdürlüğü tarafından kabul edildi. Az önce hibe protokolümüzü imzaladık. Bu protokol kapsamında teknik cihazların alınması konusunda 150 bin lira değerinde bir proje hazırlandı. Bunun yüzde 75´in bakanlıktan hibe olarak almaya hak kazandık. Bu hibe, eksik olan makinelerin tamamlanmasında bize ciddi katkı sunacak. Bu projeler ve hibelerle kadınlara daha fazla istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Samandağ Kadın Girişimi Kooperatifi, yaklaşık 13-14 ay önce kuruldu ve üretime başladı. Bu kapsamda yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasında çok önemli bir mesafe kat ettik. İpek ve diğer yerel ürünlerin işlenmesinde çok önemli çalışmalar yapıyoruz' dedi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24