Japonya hükümeti “Jumpei Yasuda´yı tanımladı”

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Japon serbest gazeteci Jumpei Yasuda´nın serbest bırakıldığını doğruladı. Hatay Valiliği de teslim edilen kişinin Yasuda olduğunun doğrulandığını açıkladı.

DÜNYA 24.10.2018 14:33:45 0
Japonya hükümeti “Jumpei Yasuda´yı tanımladı”

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Türkiye´deki Japon büyükelçiliği yetkililerinin Suriyeli militanlar tarafından serbest gazeteci Jumpei Yasuda´nın serbest bırakıldığını doğruladığını söyledi. Hatay Valiliğinden bugün yapılan yazılı açıklamada da “Bugün Devletimizin ilgili birimleri tarafından Japon makamları ile yapılan istişareler neticesinde söz konusu şahsın 2015 yılında kaçak yollarla girdiği Suriye´de kaçırılan kayıp Japon basın mensubu Jumpei Yasuda olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Japonya kamu yayın kuruluşu NHK´nin haberine göre Kono, Dışişleri Bakanlığı´nda gazetecilere verdiği açıklamada, büyükelçilik yetkililerinin bir araya gelerek Yasuda´yı tanımladığını, sağlık açısından iyi olduğunu ve hükümetin mümkün olan en kısa zamanda Japonya´ya dönmesini sağlayacağını ifade etti.

Yasuda, Suriye´ye girdikten 3 yıl önce kaybolmuş ve Nbcnews´te 17 Mart 2016´da yayınlanan ve Japon kamu yayın kuruluşu NHK´ye dayandırdığı haberde gazeteci Yasuda´nın El Kaide üyesi Nusra Cephesi tarafından tutulduğunu iddia ettiğini bildirmişti.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,66% 0,07
  • EURO

    46,42% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4305,31% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,00