Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıldönümü nedeniyle Hatay İl Jandarma Komutan Albay Uğur Ertekin ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaret etti.

Antakya/SES

 Konuklarını makamında kabul eden vali Ata, köklü bir geçmişe sahip jandarma teşkilatının, özverili çalışmalarıyla tüm yurtta olduğu gibi ilde de güven unsurunun yapılanmasında çok ciddi çalışmalara imza attığını ifade etti ve jandarmanın 179. kuruluş yıldönümünü kutladı. Ata, '1839 yılında Osmanlı Dönemi´nde kurulan jandarma teşkilatı, kurulduğu tarihten itibaren gerek Osmanlı Dönemi´nde gerekse Cumhuriyet döneminden günümüze kadar kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai merhumu gözetmeksizin milletimizi hizmet eden bir teşkilatımız. Tarihten günümüze kadar geçen süreçte jandarma teşkilatı kendisini sürekli yenilediği, çağın modern teknolojisini kullanarak dünyadaki gelişmiş ülkelerin jandarma teşkilatı ile yarışabilir hale geldi' değerlendirmesini yaptı.
Hatay´ın sınır ili olduğunu ve Suriye´de yaşanan olaylardan dolayı hassas bir şehir olduğunu belirten vali Ata, “Suriye´de 2011 yılında yaşanmaya başlayan süreçten dolayı ilimizin hassasiyeti artmıştır. Suriye ile Türkiye arasındaki 911 kilometrelik sınırın, 283 kilometrelik kısmını yani neredeyse 1/3´ü Hatay´da bulunması, karşı tarafta bir devlet otoritesinin bulunmaması, 1992 yılından beri Amonos Dağı´nda bulunan terör örgütü mensuplarının terör eylemlerinde bulunmaları nedeniyle bölgemizdeki jandarma teşkilatının yükü ağırdır. Bunlara rağmen jandarma teşkilatımız görevlerini başarıyla yerine getirmektedir. Bu sene hepimizin bildiği gibi mart ayı sonu, nisan ayı başında gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlere büyük darbe vurulmuştur' diye konuştu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ata, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, zor bir görevi ifa eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladığını ifade ederek, görevi başında şehit olan teşkilat mensuplarına Allah´tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilediğinde bulundu. Hatay İl Jandarma Komutan Albay Ertekin de 179. kuruluş yıldönümünün bu yıl Ramazan Bayramı´na denk gelmesi vesilesi ile ayrı bir heyecan ve mutlulukla kutlamaları gerçekleştirdiklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: Albay Uğur Ertekin Erdal ata

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00