İSTE´nin 2 projesine 31 bin Avro destek

İSTE´nin 2 projesine 31 bin Avro destek

İSTE´nin hibe desteği almaya hak kazanan projeler kapsamında, Kolombiya ve Bangladeş´ten iki üniversite ile araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek

İskenderun/SES

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus + Programı KA107 uluslararası kredi hareketliliği kapsamında başvuruda bulunduğu projelerine 31 bin 780 avro hibe desteği almaya hak kazandı.
Hibe desteği almaya hak kazanılan projeler kapsamında, Kolombiya´dan Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Üniversitesiyle elektronik ve otomasyon alanında, Bangladeş´ten Daffodil International Üniversitesiyle de disiplinler arası çalışma alanlarında işbirliği kapsamında araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin İSTE´den yapılan yazılı açıklamada Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu´nun şu değerlendirmesine yer verildi: “Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzün ilerleyen süreçlerdeki hedefleri arasında, hibelendirdiği projeleri başarıyla tamamlamak ve ayrıca KA-203/5 stratejik ortaklıklar kapsamında proje başvuru yapmak ve bu kulvarda da kendinden bahsettirmek olduğunu” ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:” Proje yürütücüleri Doç. Dr. Muharrem Karaaslan ve Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu´nun da emekleriyle Kabul edilen projelerimiz kapsamında, Kolombiya´dan Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Üniversitesiyle elektronik ve otomasyon alanında, Bangladeş´ten Daffodil International Üniversitesiyle de disiplinler arası çalışma alanlarında işbirliği kapsamında araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştireceğiz.”
2016´dan bu yana yaptıkları Erasmus+Programı kapsamındaki çalışmaların son 12 ayda farklı bir mecraya taşındığını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de şunları ifade etti: “Uluslararası kredi hareketliliği, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, hem Dünya´nın dört bir köşesinden gelip İskenderun´u ve Üniversitemizi ziyaret eden yabancı öğretim elemanı ve öğrenci sayısının artmasına yardımcı oluyor, hem de Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin Dünya´ya açılmasına katkı sunuyor. Ülkemizin, İskenderun´umuzun, kültürümüzün ve de Üniversitemizin tanıtılmasına katkı sağlayacak bu çalışmalarımıza İSTE olarak hız kesmeden devam edeceğiz.”



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00