Her nikaha "1 burs" şartı

İskenderun/SES

GÜNCEL 23.05.2024 09:17:00 0
Her nikaha

Arsuz Belediyesi'nin başlattığı '1 nikah 1 burs' uygulamasını destekleyen Arsuzlu Harita Mühendisi Mert Gökpınar ile Mersinli gelin avukat Gamze Cengiz Gökpınar, 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı'na denk gelen düğün ve nikah töreninde, 3 öğrencinin bir aylık bursunu da armağan etmiş oldu.

1 nikah 3 burs ile destek

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, başlattığı uygulama ile kıydığı her nikah için 1 öğrenciye burs sağlıyor. Mert ve Gamze çifti, nikahlarını kıyan belediye başkanı Üstün'ün uygulamasına destek vererek, uygulamanın genişletilmesi amacıyla 3 öğrenciye burs sağladı.
Arsuz Gümüş Otelde gerçekleştirilen düğüne Arsuz Belediye Başkanı Üstün, Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ve eşi İlkem Mullaoğlu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Necdet Kıyılı, siyaset ve iş dünyasından isimler katıldı. Düğün sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile düğünde çalınan Gençlik Marşı ve bayraklarla kutlama yapıldı.

"Nikahımızı siz kıyın, diyenlerden talebiniz var" 

Arsuz Belediye Başkanı Üstün, evlenirken nikahlarını kıymasını isteyen çiftlere 'bir öğrencinin bursunun karşılaması' şartıyla nikah kıyıyor. Üstün, "Deprem sonrası dönemin sıkıntıları devam ediyor. Üniversiteye giden ve sıkıntı yaşayan gençler var. Kurum ve kuruluşlardan da gelen listelerle bir veritabanı oluşturduk. 'Nikahımızı siz kıyın' diyenlere, madem 'başkan olarak benden böyle bir talebiniz var, benim de sizden istediğim; veri tabanını oluşturduğumuz üniversite öğrencilerinden dilediğinize en az bir aylık burs vermeniz' diyoruz. Evlenen çift veritabanından seçtiği öğrencinin doğrudan banka hesabına aktarım yapıyor. Bu uygulamamızı destekleyip bir yerine 2-3 burs veren çiftlerimiz de oluyor" dedi.


Anahtar Kelimeler: nikaha " " şartı

Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75