'Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir'

Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği.

GÜNCEL 3.04.2019 10:53:51 0

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. İskenderun Atatürk Anıt Alanında yapılan etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de katıldı. Atatürk Anıtı Alanı´nda dün yapılan etkinlikte, okul öncesi ve ilkokullarda eğitim alan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte katıldı.
Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde öğrencilere mavi balon dağıtan, kaymakam Yönden, öğretmen, öğrenciler, otizmli çocuklar ve velilerle de sohbet etti, balonları onlarla birlikte gökyüzüne bıraktı. Kaymakam Yönden, 'Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan, büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.
Devletimiz, otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bizler de onların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini arzu etmekteyiz. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmelerini temin etmek ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir' değerlendirmesinde bulundu. Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliklerinin, otistik çocuklarımızın yaşamlarına katkı sağlaması dileğinde bulunan kaymakam Yönden, aileler ve onlar için fedakarlık gösteren eğitimcilere de teşekkür etti.
HBB Başkanı Lütfü Savaş da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada ve bilişsel gelişmede gecikmelerin yaşandığı bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Bu anlayış ile hareket edilirse otizm konusunda erken yaşta teşhis konulur ve doğru eğitimle çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılmaları sağlanır. Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak toplum olarak hepimizin ortak meselesidir. Otizmli çocuklarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması, kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, bizim en öncelikli görevimizdir.'

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19