HBB´den kırsal kalkınma modeli

HBB´den kırsal kalkınma modeli

Çilek fidesi dağıtımı, yerli zeytin çeşitleri korunması, büyükbaş hayvan tırnak bakımı, defne yağı üretimi, ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği, 1-3 yaş arasındaki çocuklara süt dağıtımı projelerini sürdüren, tarımsal eğ

 

İskenderun/SES
 Hatay Büyükşehir Belediyesi yapımı tarafından tamamlanan, Reyhanlı ile Gazimürsel Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan bağlantı yolunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Eski Reyhanlı yolu olarak da bilinen ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından modernize edilen yolun açılışında Başkan Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Reyhanlı, Kumlu, Arsuz ve Erzin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Meclis üyeleri, Büyükşehir idarecileri, STK ve oda temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkan Hasan Ziya Hamidioğulları´nın, yapımı tamamlanan yol ile ilgili teknik bilgi verdiği açılış töreninde konuşan Başkan Savaş, Hatay´daki kırsal nüfusun yoğun olduğunu ve bu sebeple altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Savaş, “Kırsal nüfusu fazla olan şehrimizin çok olan altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun da farkında olmak gerekir. Ancak buna rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak birçok köyümüzü, köy yolumuzu beton asfaltla buluşturuyoruz. Biz mütevazı tablo çizdikçe bazıları hiçbir şey yapmadığımızı zannediyor. Ancak bundan sonra bir aksilik olmadığı sürece her pazartesi ve cuma açılışlarımız olacak” diye konuştu. Hatay´ın kırsal kalkınma atılımına büyük ihtiyaç duyduğunu belirten ve hazırladıkları proje ile dar gelirli üreticilerin rahat nefes alacağını vurgulayan Savaş, “Hayata geçireceğimiz proje ile dar gelirli üreticimizin, çiftçimizin ekonomik gelirini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu projeyi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Üreticimizin kurtuluşu kırsal kalkınma ile olacak. İki buçuk yıl içerisinde ülkemizdeki birçok belediye bu projeyi örnek alacak. Hedefimiz yüksek ve bu hedefe birlikte koşacağız” dedi. Savaş, önceki hafta yaptığı açıklamada kırsal kalkınma için yeni projeler hazırladıklarını, Hatay´daki çiftçileri modern tarımla tanıştıracaklarını, üreticiyi verimliliği arttırmak için bilimsel yöntemlerle yönlendireceklerini kaydetmişti.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,36% 0,38
  • EURO

    45,59% 0,75
  • GRAM ALTIN

    4301,16% -0,62
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15