Havaalanı 24 saat süreyle uçuşa kapatıldı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Hatay seferini yapan yolcu uçağının Hatay'a inişi sırasında lastiğinin patlaması sonrasında Hatay Havaalanı pisti 24 saat süreyle uçuş trafiğine kapatıldı.

HATAY 6.10.2022 14:11:00 0
Havaalanı 24 saat süreyle uçuşa kapatıldı

İskenderun/SES
İstanbul-Hatay seferini yapan TK-2256 sefer sayılı uçakta 105 yolcu bulunuyordu. Lastikteki patlamanın iniş takımında yaşanan ısınmadan kaynaklandığını açıklandı.

Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"İstanbul-Hatay seferi yapmak üzere saat 02.50 sıralarında İstanbul’dan kalkış yapan Türk Hava Yollarına ait TK 2256 isimli uçak saat 03.11'de Hatay Havalimanındaki 04 pistine inişi esnasında tekerleri patlayıp alev almıştır. Yapılan incelemeler neticesinde; Bahse konu uçağın, pistin başından itibaren yaklaşık olarak 2000. metresinde gövde bütünlüğü bozulmadan durduğu ve pilotun olayı kule ve apron birimi arff şefliğine anons etmesi üzerine arff birimi ve diğer görevli birimler olaya 35 saniyede müdahale ettiği tespit edilmiştir. Uçakta bulunan 105 yolcu ve 6 kabin personeli sorunsuz olarak uçaktan tahliye edilmiştir. Akabinde arff birimi soğutma işlemini belli bir süre devam etmiş olup, şu an uçağın kaza kırım mahallinden tahliyesi planlanmaktadır. Yaşanan bu olaydan dolayı havalimanımızın pisti 24 saat süreyle notamlanarak uçuş trafiğine kapatılmış olup, pistin tekrardan uçuş trafiğine açılması için çalışmalar ilgili birimlerce hızla devam etmektedir."

Anahtar Kelimeler: Havaalanı süreyle uçuşa kapatıldı

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24