Hatay´ı başkente taşıdılar

Hatay´ın hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınırlığını sağlamaya yönelik olarak bu yıl 7.´si düzenlenen ‘Başkentte Hatay Günleri´ Atatürk Kültür Merkezinde devam ediyor.

GÜNCEL 2.11.2018 11:10:00 0
Hatay´ı başkente taşıdılar

Orhan Yıldız/SES

Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte Hatay´ın tarihi ve kültürel değerleri, yöresel lezzetleri, el sanatları sergileniyor; künefe, tepsi kebabı, kuzu çevirme, içli köfte gibi yemeklerin ve zeytinyağı, nar ekşisi, peynir, salça gibi Hatay´a özgü yöresel ürünler tanıtılıyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Vali Vekili Erol Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgür Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı´nın da katıldığı etkinliğin açılışında künefe gösterisi de gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi de fuar alanında kurduğu stantlarla kentin ve kent için üretilen hizmetlerin tanıtımını yaparak fuar alanını ziyaret eden vatandaşları Hatay´ı görmeye ve eşsiz lezzetleri yerinde tatmaya davet ediyor. 4 Kasım´a kadar devam edecek etkinlikte Arsuz Belediyesi olarak yörenin tanıtımına katkı sunduklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu yıl 4. kez katıldıklarını belirtti. Culha, “Güzel bir stant düzenledik. Biz bu stantta ilçemizin tarihi, kültürel ve tabii güzelliklerini sergilemeyi önde tuttuk. Ve standımıza gelen ziyaretçilerimiz ciddi anlamda beğenilerini ifade ettiler. Bu coşkunun devam edeceğini görmekteyiz” dedi.

Dingil´den stand ziyareti
Diğer belediyeler ile esnaf stantlarını ziyaret eden İskenderun belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu tür etkinliklerin bölgemizin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, Ankaralıları Hatay´a davet etti. Dingil, “Hatay´da ki en zor şartlarda dahi birbirini sevme, birbirini anlama kültürünü Ankaralılarla tanıştırmaya geldik. Hatay´da bunun altyapısı çoktur. Hatay´da bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir” dedi.

Stantta dokuma tezgahı
Etkinlikte standa kurulan ipek dokuma tezgahı ile Samandağ Belediyesi, geçtiğimiz günlerde SODEM tarafından ödüle layık görülen Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu Projesini tanıttı.

 

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10927,79%-0,24
  • DOLAR

    40,73% 0,03
  • EURO

    47,72% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4395,59% 0,26
  • Ç. ALTIN

    7029,21% 0,00