Hatay'da AKP'den mazbata başvurusu

Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanan adayları Mehmet Öntürk’ün mazbatasının verilmesi için başvuran AKP, HBB yerleşkelerinden bazı eşya, evrak, dosya ve bilgisayarların çalındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

SİYASET 4.04.2024 12:50:00 0
Hatay

İskenderun/SES

AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, 31 Mart seçim sonuçlarına göre seçimi kazanan adayları Mehmet Öntürk’ün mazbatasının verilmesi için Hatay İl Seçim Kuruluna başvuru yaptıklarını belirtti. Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden bazı eşya, evrak ve dosyalar ile bilgisayarların çalındığı, nakledildiği, içerikleriyle oynandığı iddialarına ilişkin bilgi, fotoğraf dokümanlarla birlikte bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına içeren suç duyurusunu yapacaklarını belirtti.

AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, "31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde adayımız Mehmet Öntürk’ün seçimi kazandığı kesinleşmiştir. Bunun için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e mazbatasının verilmesi için bugün İl Seçim Kuruluna başvurumuzu yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

Savcılığa "belediyenin malları çalınıyor" başvurusu

Erdoğan, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: "Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden -daha sonra yapılacak incelemelerde ortaya çıkacak suçların delillerini karartmak için- bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği, içerikleriyle oynandığına ilişkin tarafımıza ulaşan bilgi, belge, fotoğraf vb dokümanları da içeren suç duyurumuzu bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına yapıyoruz. Genel başkanları ve adayları başta olmak üzere kaybettikleri seçimi hazmedemeyenlerin, kamuoyunu ve adli makamları yalan yanlış basın açıklamaları ve itirazlarla oyalayıp, asıl amaçlarının belediyede yıllardır süren hırsızlıkların, usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların üzerini örtmek için zaman kazanmak olduğu ortaya çıkmıştır. Hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Tek bir kuruş hırsızlığa ve yolsuzluğa müsaade etmeyeceğiz. Belediyede kurulu görgüsüz ve hunhar aile/kardeş/eş saltanatını bitireceğiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde hizmete başladığımız gün ilk yapacağımız iş, belediyenin ve bağlı iştiraklerinin tüm iş ve işlemlerinin en detaylı şekilde Sayıştay denetimini talep etmek, tespit edilen her kuruş yolsuzluğun da adli makamlar önünde hesabını sormak olacaktır. Hemşerilerimiz koparılan yaygaraların sebeplerini çok iyi bilmektedirler. İl başkanları “adayları kazanamazsa istifa edeceğini” söylediğini kamuoyuna unutturmak için, bazı Milletvekilleri de seçimi kaybeden belediye başkanıyla ikili ilişkileri dolayısıyla mecbur oldukları için diyet ödemektedirler. 

"Sandıktan çıkan iradeye ve belediyenin mallarının çalınmasına müsaade etmeyiz"

 AKP il başkanı Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar kazanan tüm Hatay halkıdır, kazanan demokrasidir, kazanan Mehmet Öntürk’tür. Bizlere oy veren, vermeyen tüm kardeşlerimizin hukuku bize emanettir. Kimsenin sandıktan çıkan irademizi çalmasına da belediyenin mallarını çalmasına da vaktimizi çalmasına da müsaade etmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler: Hatay' ' mazbata başvurusu

HTO'dan 56 hekime plaket

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

İmzalar 'doğrudan temine'

HBB, 55 köy konutunu bakanlığa devredecek

AKAD uluslararası toplumu göreve çağırdı

Asfalt ihalesine itiraz

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33