“Hatay´da da test birimi kurulmalı”

“Hatay´da da test birimi kurulmalı”

HDP Hatay İl yönetimi, sınır kenti özelliği yanında sığınmacı akışkanlığından dolayı Hatay´ın korana virüs salgını riskinin yüksek olduğunu belirterek, tanı testlerinin kolayca yapılabileceği birimlerin acilen kurulması çağr?

İskenderun/SES

HDP Hatay il eş Başkanları Kerem Nalbant ile Aysel Eşiyok tarafından yapılan ortak açıklamada Sağlık Bakanlığı´nın açıkladığı 24 test biriminin içinde Hatay´ın yer almamasının kaygılarını arttırdığını kaydetti. Okulların tatil edilmesi gibi olumlu önlemlerin, risk altında bulunan tüm alanlara genişletilmesinin zaruri ihtiyaç olarak vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Başta eğitim, sağlık, ulaşım, turizm ve ticaret gibi yaşama dair tüm alanları etkilemesi sonucu neredeyse dünyada hayat durma noktasına gelmiştir. Türkiye de ise konu AKP ve sarayın insafına bırakılmayacak kadar hassastır. Korona virüsünden kaynaklı toplumda, korku ve panik havası oluşmaması için, sağlık bakanlığı başta, TTB olmak üzere ilgili tüm bilim kurullarıyla işbirliğine gitmelidir.Korana virüs salgını riski, en yüksek iller arasında ilimiz, Hatay önde geliyor. Ama test yapılabilecek birim yok. Hatay HDP İL ÖRGÜTÜ olarak, sağlık bakanlığına, Hatay Valiliğine ve Sağlık il müdürlüğüne çağrımızdır. Hatay´ın sınır kenti olması ve barındırdığı yüksek risklerden kaynaklı doğacak vakaların kolayca test yapacakları birimleri oluşturun. Ayrıca, Sağlık bakanının açıkladığı 25 test biriminin içinde, Hatay´ın olmaması kaygılarımızı arttırmıştır.”

Nevroz kutlaması iptal edildi

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyor ve Kerem Nalbant, koronavirüsün giderek yaygınlık kazanmasından dolayı 21 Mart´ta yapmayı planladıkları Nevroz Bayramı etkinliklerini iptal etme kararı aldıklarını bildirdi. Açıklamada, “Ülkemizin geçtiği böylesi zor bir süreçten, yüzlerce yıllık, baharın gelişini müjdeleyen ve özgürlüğün simgesi haline gelen, Newroz bayramını tüm insanlık açısından ciddi bir tehdit haline gelen, korona virüsünün giderek yaygınlık kazanması üzerine, toplum sağlığını önceleyerek başta, İskenderun ve Dörtyol ilçelerimizde 21 martta yapmayı planladığımız, Newroz bayramı etkinliklerini iptal ettiğimizi halklarımıza duyurur, Newrozun coşkusunu 1 mayıslara taşımak umuduyla tüm halklarımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz” denildi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00