Hatay´da 1.868 kişiyi koronavirüsten kaybettik

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Hatay´da Covid-19 vakası sebebiyle bin 868 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

SAĞLIK 2.01.2021 20:13:54 0
Hatay´da 1.868 kişiyi koronavirüsten kaybettik

Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinde yapması gerekenleri yaptığını, ancak merkezi hükümetin Hatay´da alması gereken önlemleri almadığını savundu .

Hatay´da artan vakaların önüne geçmek için defalarca 15 günlük izolasyon çağrısında bulunduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Pandemi konusunda herkesi elini taşın altına koymaya davet ettim. ‘Hayat eve sığar´ demek kolay. Ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamadan evde kal diyemezsiniz. Biz belediye olarak üstümüze düşen her şeyi yaptık. 17 bin aileye ihtiyaçlarını gidermesi için kart dağıttık. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşıladık. 5 bin aileye her gün ekmek dağıttık. Hatay´da 55 bin aile temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. 19 yıldır ülkeyi yönetenler bu durumu görmezden gelerek bizi eleştiremezler” dedi.

“Hatay susuz kalabilir”

Başkan Lütfü Savaş, kurak geçen kış mevsimi ve yaşanan su sıkıntısı ile ilgili endişelerini paylaştı. Savaş, “Karaçay Barajı´nda ve birçok noktada su seviyesi çok düştü. Eğer önlem almazsak tüm Hatay susuz kalabilir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında vatandaşlarımızla paylaşacağız. Mevcut suyumuzu verimli ve tasarruflu kullanmalıyız” diye konuştu.

“Aslantaş suyu 13 noktadan kirleniyor”

Lütfü Savaş, İskenderun´a Aslantaş Barajı´ndaki suyun 13 farklı noktadan kirlendiğini, bu nedenle verilmediğine ilişkin şunları kaydetti: “Osmaniye´deki iki ayrı noktadan çıkan su ırmaklar aracılığıyla baraja taşınıyor. Yapılan incelemelerde biyolojik ve kimyasal oksijen değeri normal seviyenin altında çıkması gerekir. Bu konudaki kanun ve yönetmelik; ‘kanalizasyon karışan su tesiste arıtılsa bile içme suyu olarak kullanılmaz´ diyor. Bana bu konuda baskı yapanlar kanun dışı iş yapmamı istiyor. Bunun bir de vicdani yönü var. İçmeyeceğim ve aileme içirmeyeceğim suyu Hatay halkına içirmem.”

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15