"Hatay mücbir bir yük altında"

İskenderun/SES

EKONOMI 21.11.2024 11:05:00 0

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Hatay'daki ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkâr odaları, Antakya’da düzenledikleri ortak basın toplantısı ile 30 Kasım'da sona ermesi beklenen mücbir sebep halinin uzatılmasını istedi. 6 Şubat depremleri sonrası ilan edilen mücbir sebep hali, üçer ay sürelerle uzatılmış ve son uzatılmada "artık uzatılmayacak" açıklaması yapılmıştı.

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkâr odalarının düzenledikleri ortak basın toplantısında, mücbir sebep halinin 30 Kasım’da sona ermesiyle bölge esnafına ve dolayısıyla ekonomiye vereceği zararlar ifade edildi. Ortak açıklamada, Hatay’ın 'kalkınmada öncelikli il' statüsüne alınması, depremden ağır yara alan il ve ilçeler için özel teşvik programları, hibe ve fon temin edilmesi, bunlar için özel bütçe ayrılması talep edildi.
Antakya'da yapılan toplantıya İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sanem Akpınar katıldı.

Anahtar Kelimeler: "Hatay mücbir altında"

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15