Tarih: 21.06.2019 11:00

Hatay, ´daire´ projesinde

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

 Program, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından sivil toplum destek programı çerçevesinde yürütülüyor. Program kapsamında destek alan Türkiye genelindeki 10 proje arasında bulunan “daire” adı verilen projenin bütçesi, 529 bin avro olarak belirlendi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Türkiye´de sanat alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının güncel sanata ilişkin politika oluşturma ve karar alma süreçlerine dahil olmalarını sağlamak için kendi aralarındaki işbirliğini güçlendirerek sanat alanındaki kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye´den Göçebe Akıl (NomadMind) Tasarım ve Sanat Uygulamaları Derneği (İzmir), Troya Kültür Derneği (Çanakkale) ile Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Slovenya´dan SCCA-Ljubljana Çağdaş Sanat Merkezi´nin ortaklığında hayata geçirilecek. Proje, İzmir, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Sinop, Diyarbakır, Mardin, Nevşehir ve Mersin olmak üzere Türkiye´nin dokuz ilinde uygulanacak. K2 Çağdaş Sanat Derneği koordinatörlüğündeki konuk sanatçı programı olan Daire Projesi´nin Avrupa Birliği´nden hibe desteği aldı. Tarihi Havagazı Fabrikası´nda düzenlenen basın toplantısında “konuk sanatçı programları aracılığıyla sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasında ağ oluşturmayı” amaçlayan projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, konuk sanatçı programları aracılığıyla sosyal ağ oluşturan ´daire´ projesi tanıtımına, K2 Sanat Derneği Başkanı Ayşegül Kurtel, Dışişleri Bakanlığı AB İşleri Uzmanı Ceyhan Çiçek, K2 Çağdaş Sanat Derneği proje danışmanı Recep Tuna, K2 Çağdaş Sanat Derneği proje koordinatörü Orkide Salar, Hatay Büyükşehir Belediyesi YK üyesi Hasan Maden, Troya Kültür Derneği proje yöneticisi Deniz Erbaş, Nomad Mind Mimarı Çiçek Tezer Yıldız katıldı.'
HBB´nin açıklamasına göre, K2 Çağdaş Sanat Derneği Proje Koordinatörü Orkide Salar, varlık ve birlik ekseninde evrenin ritmini simgeleyen kapsayıcı projenin 15 Ocak 2019 tarihinde başladığını ve 14 Eylül 2020 tarihinde tamamlanacağını belirtti. Daire kapsamında Seçici Kurul tarafından dokuz ilde “Konuk Sanatçı Programı” uygulamalarını yürütmek üzere yurt içi ve yurt dışından bu alanda bilgi ve deneyim sahibi dokuz sanatçının belirleneceğini ifade eden Salar, her ilde konuk sanatçılar için ulusal bir açık çağrı yapılacağını ifade etti. İzmir merkezli projenin uygulandığı illerde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcileri ile tanıtım toplantıları, ihtiyaç analizleri, olanak tespitleri, çalıştaylar, paneller, gösteriler ve sergiler düzenleneceğini belirten Salar, açıklamaya göre, Sivil toplum kuruluşlarının yönetim ve iletişim kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetleri de içeren proje tanıtım etkinliğinden kapanışa kadar güncel sanat alanında genel bir farkındalık yaratmayı da hedefliyor” değerlendirmesini yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —