Hatay, briç turnuvasına ev sahipliği yaptı

Türkiye´nin en büyük briç organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Çukurova İkili Şampiyonası, 204 oyuncunun katılımı ile EXPO 2021 Hatay etkinlikleri kapsamında Antakya´da yapıldı.

SPOR 27.02.2022 17:41:26 0
Hatay, briç turnuvasına ev sahipliği yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Briç Federasyonu´nun işbirliğiyle düzenlenen turnuvanın açılışını HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptı.

Turnuvanın açılışında konuşan Lütfü Savaş, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savaş, ‘Tüm briç sevdalılarına canı gönülden başarılar diliyorum. Hatay´ımıza hoş geldiniz´ diyerek turnuvayı başlattı.

Kültürel faaliyetler EXPO alanlarında

Gelecekte de birçok etkinliğin Hatay´da yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Savaş, “Hem Antakya´da hem de Arsuz´da bulunan EXPO alanları bundan sonra büyük festivallere, fuarlara, briç ve satranç gibi akıl oyunlarının turnuvalarına ev sahipliği yapacak. Bu iki mekân artık Hatay halkımızın tüm kültürel, sportif, eğitim faaliyetlerine hizmet verecek” dedi.

Merçil´den destek teşekkürü

HBB Başkanı Savaş´a desteği ve ev sahipliği için teşekkür eden Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Yasemin Merçil, “Bu önemli turnuva bu sene Hatay´ın misafirperverliğinde burada yapılıyor. Turnuvayı EXPO etkinlikleri çerçevesine aldık. Belediye Başkanımız Lütfü Bey´e desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Hatay´ın ev sahipliğinde önemli turnuvada sporcular; Karışık, Açık, Senyor ve Genç kategorilerinde mücadele etti.

Savaş´tan gösteri maçı

İki gün süren turnuva öncesinde Lütfü Savaş, Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Yasemin Merçil, Antakya Briç Kulübü Başkanı Selim Çelenk ve İskenderun Briç Kulübü üyesi Mahir Taner ile gösteri maçı yaptı.
Antakya Expo alanındaki gösteri maçını federasyon yetkilileri ve milli sporcular da yakından takip etti.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19