Hastane personeli işaret dilini öğrendi

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından işitme engelli yurttaşların hastanelerde sağlık hizmeti ulaşımındaki engelleri önlemek amacıyla temel işaret dili kursu başlatıldı.

18.08.2017 10:52:16 0
Hastane personeli işaret dilini öğrendi

 Kursa, birliğe bağlı hastanelerde görev yapan sağlık personeli katılıyor. Hatay Kamu Hastaneleri bağlı 14 sağlık tesisinden toplam 30 kişilik ekibe yönelik, 3 ay sürecek 120 saatlik temel işaret dili eğitimi başladı. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nde görevli İşaret Dili Tercümanı tarafından verilen eğitimler; cumartesi günleri Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Eğitim Sınıflarında, Salı günleri ise İl Sağlık Müdürlüğü Davudi Antaki Toplantı Salonunda gerçekleştiriliyor.

İletişim engeli kaldırılacak Yeni yapılan hastanelerin engellilerin erişebilmesine imkan tanıyan donanımla inşa edildiği belirtilen açıklamada, fiziki koşulların düzenlemesi yanında, sağlıklı bir tanı-tedavi süreci sunmak için ortak dilin önemine dikkat çekilerek, bu amaçla işitme engellilerle iletişimi sağlayacak temel işaret dili eğitiminin başlatıldığı ifade edildi.

İşitme engleli de erişebilecek Temel İşaret Dili Eğitimi, el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan işitme engeli olan bireylerin iletişimini sağlayan, Temel İşaret Dili Eğitimi ile farklı hareket ve işaretler ile işitme engelliler ile iletişimi sağlayabildiği kaydedilen yazılı açıklamada, “Hatay Kamu Hastaneler Birliği olarak insan odaklı, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edinildiği, engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliği doğrultusunda Bakanlığımızın politikaları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda sağlık tesislerimizin engelli bireyler için erişilebilirlik düzeylerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmaktayız” denildi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00