Hak sahipliğine Hatay’dan 246 bin başvuru yapıldı

AFAD Hatay İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, 6 Şubat depremiyle son 50 yılın toplamından daha büyük bir afetin yaşandığını belirtti. Körpeş, hak sahipliği başvuru sayısının 246 bin olduğunu açıkladı.

HATAY 31.10.2023 10:26:00 0
Hak sahipliğine Hatay’dan 246 bin başvuru yapıldı

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yapılan şartlı bağış kapsamında AFAD Hatay İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, Hatay’da resmi ilan alan gazetelere ekipmanların dağıtımı dolayısıyla gazetecilerle kahvaltı programında buluştu. Müdür Yardımcıları ile AFAD genel merkez yöneticilerinin de katıldığı toplantıda 6 Şubat depreminden sonraki çalışmalar ve gerçekleşmelerle ilgili bilgi veren Körpeş, 50 bin civarında yerleşkelerde, 12 binin üzerinde bireysel dağıtılan 65 bin konteyner bulunduğunu söyledi. Geçinci barınma ihtiyaçlarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Körpeş, yaşanan afetin büyüklüğünün hak sahipliği başvurularıyla da kendini gösterdiğini kaydetti.

Hak sahipliği için başvuru sayısının 246 bin olduğunu belirten Körpeş, "Hatay’da yaşanan durum Türkiye’de son 50 yıl içinde gerçekleşen felaketlerin tamamının toplamından daha büyük. Deprem sonrası sadece Hatay ilinde 246 bin hak başvurusu oldu. Bu rakam deprem gören diğer illerin toplam sayısından çok daha yüksek. Bu aşamada Hatay’ın ayrı bir önem içinde değerlendirilmesi lazım” diye konuştu.

Ülke genelinde son 50 yılda yapılan hak sahipliği başvurusunu, Hatay’da sadece 2 ay gibi bir sürede aldıklarını, toplamda 246 bin başvurunun ilk değerlendirme neticesinde yüzde 100'ünü tamamlandığını, askı sürecinde ise 75 bin civarında başvuru beklediklerini kaydetti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00