Güzelmansur´dan araştırma önergesi

Güzelmansur´dan araştırma önergesi

Kayıp çocuklara geç ulaşılmasının araştırılmasını istedi

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hassa´nın kırsal kesimindeki mahalledeki ormanlık alanda kaybolan ve sekiz gün sonra cansız bedeni bulunan 6 yaşındaki Ufuk Tatar ve diğer kayıp çocuklarımızın arama-kurtarma çalışmalarındaki ihmallerin araştırılması; arama-kurtarma çalışmalarının eksik/aksak yönlerinin tespit edilmesi; çocuklara özel bir arama-kurtarma mekanizmasının kurulması ve bunun için gerekli yasal mevzuatın geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.
Güzelmansur ve bazı milletvekillerinin imzasını taşıyan araştırma önergesinde, kayıp çocuk olayları anımsatılarak, “Son zamanlarda genellikle kayıp çocukların cansız bedenlerine ulaşılması, nüfusumuzun yüzde 28,3´ünü oluşturan çocukların ailelerini ve yakınlarını diğer bir deyişle ülke nüfusunun tamamını arama-kurtarma faaliyetlerini sorgulamaya itmektedir” ifadesine yer verildi.
Kamuoyunu yasa boğan kayıp çocuk vakalarındaki arama-kurtarma çalışmalarının da ifade edildiği araştırma önergesinde, Hatay´da, 1 Temmuz 2018 tarihinde kaybolan 6 yaşındaki konuşma engelli Ufuk Tatar´ın arama-kurtarma çalışmalarının sekizinci gününde cansız bedenine ulaşıldığı da anımsatılarak, şunlara yer verildi: 'Otopsi raporunda Ufuk Tatar´ın yüksek bir yamaçtan düşme sonucu hayatını kaybettiği ve dört gün yaşam mücadelesi verdiği belirtilmektedir. Otopsideki bu detay Ufuk´a dört gün önce ulaşılabilseydi şimdi yaşıyor olabileceği ihtimalini kuvvetlendirmektedir.”
Önergede, Ankara´nın Polatlı ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara´nın arama-kurtarma çalışmalarının sekizinci gününde, Ağrı´da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir´in ise arama-kurtarma çalışmalarının 18.i gününde cansız bedenlerine ulaşıldığı, Diyarbakır´ın Silvan ilçesinde 1 Temmuz´da kaybolan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz´ın hâlâ bulunamadığı da ifade edildi.
Günümüz teknoloji olanaklarıyla kayıp çocuklara 1-2 hafta boyunca ulaşılamamasının düşündürücü olduğunu anlatan Güzelmansur, şu açıklamayı yaptı: 'Telefon dinleme, MOBESE, drone gibi takip teknolojilerinin oldukça geliştiği ve yaygın bir şekilde kullanıldığı günümüzde bir veya iki hafta boyunca kayıp çocuklara ulaşılamaması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle, arama-kurtarma çalışmalarında ihmal olup olmadığının, eğer bir ihmal yok ise sistemin zaaflarının acilen ve Meclis düzeyinde araştırılması kaçınılmazdır. Bugüne kadar yaşadığımız elim olaylar çocuklara özel bir arama-kurtarma sistemi geliştirilmesinin zaruriyetini göstermektedir. Bu amaçla hazırladığımız araştırma önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na sundum. Şimdi tüm partilerin desteğini bekliyorum.'



Anahtar Kelimeler: mehmet güzelmansur

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9162,13%0,92
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,80% 0,59
  • GRAM ALTIN

    4048,74% 1,13
  • Ç. ALTIN

    6552,19% 1,04