Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, rezerv alanda yer alan az ve orta hasarlı binalarla ilgili belirsizliği giderilmesini istedi.

HATAY 4.05.2024 19:39:00 0
Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Rezerv alanda az ve orta hasarlı binaları olan insanların soru işaretleri içinde, evsiz, uykusuz, tedirgin bir şekilde yaşadığını vurgulayan CHP’li Güzelmansur “Bakanlığın net açıklamalar yaparak belirsizliği gidermesini istedi.

Güzelmansur TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hatay'da ilan edilen rezerv alanlarda tam bir belirsizlik var. Rezerv alanlardaki az ve orta hasarlı binalar ne olacak? Az ve orta hasarlı binalarda güçlendirme çalışmalarını başlatan, bu iş için 1,5-2 milyon lira para harcayan insanlarımızın durumu ne olacak? Güçlendirme çalışması neredeyse bitmiş, bir tek dış boyası kalmış insanımız ‘Ne yapacağım?’ diyor. ‘Bu binaları yıkmayacağız’ diyecek misiniz ya da yıkım kararı aldınız ‘Vatandaşın güçlendirme çalışmaları için harcadığı parayı ödeyeceğiz’ diye bir açıklama yapacak mısınız? Bu soru işaretlerini neden ortadan kaldırmıyorsunuz? İnsanları soru işaretleri içinde, evsiz, uykusuz, tedirgin bir şekilde yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bakanlıktan acilen net cevaplar bekliyoruz.”

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10619,00%1,26
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,38% -1,05
  • GRAM ALTIN

    4270,58% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6924,72% -0,40