'Güvenlik endişesi yaşıyoruz'

Arsuz´a bağlı Nardüzü Mahallesi´nde gümrükleme işlemleri için gelen TIR´ların yarattığı trafik yoğunluğu, açıkta giderilen sosyal ihtiyaçlar yanında güvenlik sorununun arttığını dile getiren mahalle sakinleri, TIR´ların yerleş

GÜNCEL 23.10.2019 09:56:01 0

İskenderun/SES

Konuyu yetkili mercilere taşıdıklarını kaydeden mahalleli, Hatay milletvekilleri Suzan Şahin ile Mehmet Güzelmansur´un Nardüzü ziyaretinde de yerleşim alanı içinde kalan TIR parkının kaldırılmasını talep etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki cadde üzerinde belirli günlerde oluşan yoğunluğun gündelik yaşamın sürdürülmesini engellemesi yanında tuvalet, duş, dinlenme gibi sosyal ihtiyaçların da açıkta giderilmesine tanık olduklarını anlatan sakinler, çocuklarının ve genç kızlarının evin dışına çıkmalarından endişe duyduklarını aktardı. “75 yaşındaki babam artık eşimin yerine çöp dökmeye başladı. Eşimin bile tek başına evden çıkmasından korkar hale geldik” diyen bir mahalleli milletvekilleri ile toplantıya katılan Arsuz Belediye Başkanı´ndan konunun çözülmesini beklediklerini kaydetti.

‘İkinci Payas mı olacağız?
Mahallenin otoban bağlantı yolunun alt kısmında kalan yerleşim bölgesinin de üst kısım gibi giderek sanayi yatırımlarının baskısı altında kaldığını, yayılmanın getirdiği baskının mahallenin yaşanmaz, hatta bir süre sonra Payas örneğindeki gibi taşınmasının bile gündeme gelebileceğine dikkat çekilen toplantıda, yetkililer herhangi bir kayıp yaşanmadan sorunun çözümü istendi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10542,09%-0,94
  • DOLAR

    40,56% 0,02
  • EURO

    47,06% -1,35
  • GRAM ALTIN

    4316,94% -0,80
  • Ç. ALTIN

    6936,29% -0,77