“Güvenli yol istiyoruz”

Arsuz´a bağlı Avcılarsuyu Mahallesi´ndeki ortaokuldan evine dönerken anayolda bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Gülşen Uçar´ın ailesi, yakınları ve komşuları kazanın yaşandığı noktada buluştu, Gülşen U

GÜNCEL 29.04.2022 18:30:40 0
“Güvenli yol istiyoruz”

Arsuz´a bağlı Avcılarsuyu Ortaokulu´nun taşımalı da dahil dağınık yerleşimlerden gelen öğrencilerin güvenli ulaşım sorunu bugün köy sakinleri ve ölenlerin aileleri tarafından protesto edildi. “Çocuklarımız güvenli bir yol istiyor” talebinde bulunan aileler, anayolda kaldırımın yanı sıra uyarı levhasının da eksikliğine işaret etti, çocuklarının sırtlarında çantalarıyla araç trafiğinin aktığı yolu kullanmak zorunda olduklarını söyledi.

Bir hafta önce okul çıkışında anayoldaki kazada hayatını kaybeden Gülşen´in fotoğrafını tek kardeşi abla Saniye Uçar taşırken, yöre sakinleri ellerinde dövizlerle anayol üzerinde yürüyerek kazanın yaşandığı noktaya geldi. Gülşen´in fotoğrafı olay yerine bırakıldı, protesto eylemine katılanlar fotoğrafın çevresine çiçek bıraktı. Anayolda açıklama yapılırken araç trafiği de bir süre aksadı.

Gülşen Uçar´ın babası Murat Uçar, olay yerinde yaptığı açıklamada “Canımız yanıyor. Başka acılar yaşanmasın” dedi. “Bu yolu yapmak çok mu zor” diye soran baba Uçar, Büyükşehir belediye yetkililerine seslenerek bir çok yatırıma kaynak ayrılırken son bir kaç yılda 9´u ölümlü 17 kazanın yaşandığı güzergahın kaldırım ve uyarı levhası eksiklerinin giderilmesini istedi.

Anayolda kaldırım olmamasına ve sürekli tekrar eden kazalara dikkat çeken yöre sakinleri de, Gülşen Uçar´ın ardından yeni kazaların yaşanmaması için kaldırım talep etti, uyarı işaretlerinin yerleştirilmesi gerektiği söyledi. Yazlık sitelere yerleşimlerle araç trafiğinin arttığı sürücülere de dikkatli olmaları çağrısında bulunan aileler, çocuklarının okullarına güvenli gidip gelecekleri yol ve kaldırımın şart olduğunu vurguladı.

 

Anahtar Kelimeler: Güvenli istiyoruz

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10619,00%1,26
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,38% -1,05
  • GRAM ALTIN

    4270,58% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6924,72% -0,40