´Gönüllü itfaiyeci´ çalışması

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgeler ve ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale için çözüm arayışı kapsamında ´gönüllü itfaiyeci´ çalışmasını başlattı.

GÜNCEL 5.11.2020 13:38:57 0
´Gönüllü itfaiyeci´ çalışması

Antakya/SES

 İtfaiye ekiplerinin yangın yerine ulaşana kadar geçen sürede ilk müdahalenin yapılabilmesi ve olası can ve mal kaybının en aza indirilmesi için ‘Gönüllü İtfaiyecilik´ çalışmalarına başladığını ifade edilen HBB açıklamasında, 'Büyükşehir ile Alman Uluslararası İş birliği Kuruluşu GIZ ve Qudra 2 yerel yönetimlerin çalışmalarının desteklenmesi hususunda ortak proje yapılası konusunda sözleşme imzalandı. Bu kapsamda belirlenen 27 köyden, 2020 yılı için Seldiren, Yaylacık, Kömürçukuru, Hacıpaşa, Karbeyaz, Beşaslan, Işıklı mahalleleri olacak şekilde 7 tanesinin üçer gönüllü itfaiyeci, römork ve ekipmanları ile teçhiz edilmesi çalışmalarına başlandı. Projenin ortakları olan GIZ ve Qudra 2 temsilcileri ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisi, saha gezileri ve temaslarda bulunmak maksadıyla Seldiren Mahallesi´nde ‘Gönüllü İtfaiyeciler´ ve proje ekibi ile bir araya geldi' ifadesine yer verildi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise heyetin yaptığı ziyarette, 'Belen´de çıkan ve birçok bölgeye sıçrayan orman yangınında çok sayıda yerleşim yeri ve ormanlık alan etkilendi. Gönüllü itfaiyecilerimiz, bu büyük ve anlamlı görevi yerine getirerek belki de yangının büyümesini ve farklı alanlara sıçramasını engelleyecek' değerlendirmesini yaptı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,99% 0,17
  • EURO

    48,60% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5447,06% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,00