Gençlik Bayramı kutlandı

İskenderun/SES

GÜNCEL 19.05.2024 17:04:00 0
Gençlik Bayramı kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İskenderun'da törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ilk tören, sahildeki Şehitlik Atatürk Anıtı Alanında düzenlendi ve ardından İskenderun Spor Salonunda devam etti. Şehitlik Atatürk Anıtı Alanındaki törende, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

İskenderun Spor Salonu'ndaki törende ise öğrenciler çeşitli spor ve halk oyunları gösterisinde bulundu. İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ahmet Turgay Kurum, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Gençler salonda spor gösterisi yaptı

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Yarbay Onur Emir, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşların katıldığı törende, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemini anlatan İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Gündel, gençlerin ve milletin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

“Bizlere düşen görev; fikri hür gençler yetiştirmek”

Gençlerin bayramını kutlayan İskenderun Kaymakamı Demiryürek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunlara yer verdi: "Milletimizin ulusal egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız. 'Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir; milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' kararlılığı  ile erkeği-kadını, genci-yaşlısı ile birlikte zafere inanarak, 19 Mayıs'ta yakılan bağımsızlık ateşi tüm Anadolu'ya dalga dalga yayılmış ve dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı ve en kutsal savaşlardan biri olan Kurtuluş Savaşı zaferle taçlandırılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele döneminde ülkenin geleceğinin gençler olduğuna inanmış, fikri açıdan da gençliği, fikirde yeniliği önemsemiş ve gençliğe bu bayramı hediye etmiştir. Bugün bizlere düşen görev; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler yetiştirmektir. Gençler, milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkacak, bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkı sağlayacak, özgür ve adil bir toplum için demokrasiyi, barışı ve hoşgörüyü ön planda tutarak,  farklı kültürler, dinler ve etnik gruplar arasında anlayış ve saygı temelinde birlikte yaşama kültürünü geliştirerek, kendilerine emanet edilen kutsal değerleri gelecek nesillere teslim edeceklerdir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir."

Gençler de tarihimizin en karanlık günlerinde millete ilham oldu"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de "19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal’in, Türk milletinin 'tam bağımsız yaşama tutkusu'ndan aldığı güçle Milli Mücadele’mizi başlattığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş meşalesini tutuşturduğu ilk kıvılcımdır. Milletimiz; emperyalist işgal kuvvetlerine karşı verdiğimiz kutlu mücadelede sarsılmaz bir iradeyle birlik ve beraberlik içinde yeniden diriliş ruhuyla tekrar ayağa kalkmak için bağımsızlık fikrini, Misak-ı Milli sınırlarının en ücra köşesine kadar ulaştırmıştır. Gençler de şanlı tarihimizin en zor ve en karanlık günlerinde olduğu gibi sömürgeci güçlere karşı milletimize ilham olup ülkemizin her zaman umudu ve gururu olmuştur. Türk gençliği, 6 Şubat 2023’te yaşadığımız asrın felaketi sonrası şehrimize gelerek arama- kurtarma ve yardım dağıtma çalışmalarına katılıp yine büyük bir vefa örneği sergilemişlerdir. Ülkemizin her bir noktasından vatandaşların yardımına koşan gençlerin bu dayanışma ruhu, hemşerilerimiz tarafından asla unutulmayacaktır. Bütün gençlerimizin sadece kendi milletimiz için değil, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar için de duyarlılık göstererek gittikleri her yerde kahramanlaştıklarına tarih defalarca şahit olmuştur. Kardeşliğin şehri Hatay’ı o güzel günlerine tekrar dönmesi için yeniden inşa, ihya ve imar sürecinde gençlerimizin katkılarını önemsiyor; gençlerimizi birlikte çalışmaya, birlikte başarmaya davet ediyoruz. Hatay’ımız büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe bölgesel ve ulusal mecralarda ilerledikçe, gençlerimize daha çok fırsat sunmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki gençlerimiz, Türkiye Yüzyılı’nda da büyük sorumluluklar üstlenerek sadece sporda değil; uzaydan bilişime, sanattan teknolojiye kadar her alanda ulusal ve uluslararası başarılarıyla devletimizi ve milletimizi güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: Gençlik Bayramı kutlandı

Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75