Genç şairden şiir söyleşisi

Samandağlı şair Müge Sakallı, edebiyat ve şiirin bir yaşam biçimi olduğunu, yazım ve düşünce alanının hayatı zenginleştirerek, farklılaştırdığını ifade etti.

GÜNCEL 5.01.2018 10:19:02 0
Genç şairden şiir söyleşisi

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da faaliyet gösteren Kitap Otağı´nda düzenlenen söyleşide konuşan şair Sakallı, Yusuf Vahit Karagülle ile birlikte yazdığı 'Ben bağırarak yazdım, sen içinden oku' adlı kitabının hikayesini anlattığı konuşmasını, yazdığı ve farklı şairlerin kaleme aldığı şiirleri okuyarak, zenginleştirdi.
Çocuk Gelişimi Eğitmeni, tiyatro oyuncusu, iletişim uzmanı, diksiyon ile yaratıcı drama eğitmenliği de yapan 25 yaşındaki genç şair Müge Sakallı, Kitap Otağındaki, sanat ve kitapseverlerle buluşmasında, şiirin günümüzde eskisi kadar ilgi görmediğini ifade etti. Katıldığı bir çok etkinlikte şiirin önemsenmediğini, olması gereken değeri görmediğini gözlemlediğini anlatan Müge Sakallı, bazı okulların şairlerin şiir yazmayı bırakıp, romana yönelmesinin istenildiğini duyduğunu da belirtti. Sakallı, birçok medeniyetin merkezi olan Hatay´da tiyatro sanatın da zor şartlaraltında yapıldığını, birçok ilçesinde düzenlenen tiyatro gösterilerinin istenilen ilgiyi görmediğini kaydetti.
Müge Sakallı, söyleşi sonrası kitabını da imzaladı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10951,27%1,05
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39