Gazze açıklaması: Büyük bir hapishaneye dönüştürüldü

Bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren SP Hatay Milletvekili Çalışkan ve Memur Ben Hatay il Temsilcisi Bayrakdar, Gazze’nin son birkaç yıldır, büyük açık hava hapishanesine dönüştürüldüğünü belirtti.

DÜNYA 9.10.2023 20:08:00 0
Gazze açıklaması: Büyük bir hapishaneye dönüştürüldü

Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonları hakkında değerlendirme yapan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Filistin davasının Milli Görüş Hareketi’nin elli yıldan beri birinci gündeminde olan konularından biri olduğunu, davanın sadece Mescid-i Aksa ve Gazze olmadığını savundu.

Filistin’de yaşananları değerlendiren ve son birkaç yıldır Gazze’nin ‘büyük bir açık hava hapishanesine’ dönüştürüldüğünü belirten Milletvekili Çalışkan, gelişmelerde bu gerçeğin gözardı edilmemesini istedi.

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar da yaptığı yazılı açıklamada, Filistin için birlik olma çağrısı yaptı. Bayrakdar, bölgede yaşanan gerilimin ardındaki sürece dikkat çekti, Hamas’ın gerçekleştirdiği eylemi ‘başkaldırı’ olarak yorumladı. Bayrakdar, “Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi” dedi. 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,09
  • EURO

    34,67% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2396,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00