Gastroenteroloji okulu kongresi

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Hepato Bilio Pankreatoloji Derneği ve Anadolu Gastroenterohepatoloji ve İç Hastalıkları Derneği işbirliğiyle ´14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Okulu´ kongresi, Antakya´da Anemon Oteld

7.10.2017 09:51:25 0
Gastroenteroloji okulu kongresi

'Savaş, Hatay´a imaj kaybettirdi'
14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Okulu kongresinin açılışında konuşan MKÜ Rektörü Hasan Kaya, bu tür bilimsel etkinliklerin sayısının artması gerektiğini söyledi. MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen´in katıldığı kongrede konuşan rektör Kaya, barış, hoşgörü ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu Hatay´ın, Suriye savaşından kaynaklanan bir imaj kaybına uğradığını, bu tür etkinliklerin bozulan imaja olumlu katkıda bulunacağını ifade etti.
Mustafa Kemal Üniversitesi Gastroenteroloji anabilim dalı ve düzenleme komitesi başkanı Prof. Dr. Mehmet Demir de, toplantının 200´e yakın katılımcı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Kongrede, 28 üniversiteden 86 gastroenteroloğun görüş aktardığını anlatan Prof. Dr. Demir, bir buçuk gün süren toplantıda 8 panel, 3 konferans, 3 uydu sempozyumunun gerçekleştiğini, sindirim sistemi ile ilgili birçok güncel konuların tartışıldığını kaydetti.
MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, 14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Okulu kongresinde, Hatay´ın da önemli sağlık problemi olan hepatit B, hepatit C, karaciğer sirozu, inflamatuar barsak hastalıkları ve gastroözofagial reflü hastalığı ile ilgili kapsamlı görüşlerin bildirildiğini bildirildi.

Anahtar Kelimeler: Gastroenteroloji okulu kongresi

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19