´Fikirleri gün yüzüne çıkarmak lazım´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Demir, İSTE Teknoloji Transfer Ofisi´nin (İSTE-TTO) düzenlediği Teknoloji Sohbetleri–Tech

EĞITIM 16.12.2017 09:07:55 0
´Fikirleri gün yüzüne çıkarmak lazım´

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu´nda düzenlenen ´girişimcilik´ konulu konferansta, düşünmenin yeterli olmadığı ve yapmak gerektiğini ifade edildi. Konferansta, girişim, girişimci ve girişimcilik tanımlarının ne olduğu, iyi bir girişimcinin nasıl olacağı, girişimciliğin getirdiği avantajların neler olduğu, sıfırdan bir girişim kurmak için hangi yollardan geçilmesi gerektiği konularında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Demir, “Girişimcilik, özellikle de tekno-girişimcilik, son yıllarda teknolojinin ve internetin gelişmesiyle iş dünyasında giderek yükselen bir kavram olmakta ve hayatımızdaki önemi her geçen gün artmaya devam etmektedir. Günümüzde yenilikçi, farklı, işe yarar pek çok fikri olan girişimci adayları keşfedilmeyi beklemek yerine, kendi işini kurup, hem kendisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. ‘Düşünmek Yetmez Yapmak İSTE!´ sloganının altında yatan ana fikir de buradan gelmektedir. Ürün geliştirmenin önem kazandığı bu devirde, düşünmenin yetmediğinin farkına varıp; bakış açımız, yeteneklerimiz ve ilgi alanlarımız doğrultusunda insanlara fayda sağlayacak olan fikirlerimizi, sadece bir fikir olmaktan kurtararak, gün yüzüne çıkararak kendimize ve ekonomiye can vermenin, katkı yapmanın zamanı gelmiştir. Yaşamımızın her anında, girişimci gibi düşünerek insanlığın işlerini nasıl kolaylaştırabilirim sorusunu kendimize sormalıyız” dedi.
Fkirlerin gerçeğe dönüştürülmesi yolunda maddi kaynak sağlayan kamu ve özel kuruluşların destekleri ve bu desteklere başvurmak için, bir fikri projelendirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatan Yrd. Doç. Dr. Demir, girişimci olarak kendi hayatı ve Türkiye´de bulunan başarılı girişimcilerin hayatlarından örnekler verdi. Demir, doktora yaptığı dönemde doktora konusuyla ilgili yaptığı çalışmaları ticarileştirmek için Teknopark´ta bir şirket kurduğunu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´ndan girişimcilik destekleri aldığını da belirtti.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00