EXPO Alanına otel de yapılacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, birçok şeyi bildiğini, ama en çok bildiğinin haddi olduğunu belirtti.

GÜNCEL 20.08.2020 10:25:14 0
EXPO Alanına otel de yapılacak

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´un numune Mahallesindeki parkta Red Kit Kafe işletmecisi Hüseyin Oğuz´un davetlisi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, belediye meclisinin bazı üyeleri ve bir gurup gazetecinin de davet edildiği kahvaltılı toplantıda, kente yönelik projeler hakkında bilgi verdi. Savaş, “İskenderun Hatay´ın ikinci büyük ilçesi ve bizim için çok önemli bir ilçedir' değerlendirmesini yaptı.
2021 Nisan´de düzenleyecekleri EXPO 21´in Hatay´a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, “EXPO 2021 tüm Hatay´a olduğu gibi Arsuz merkezli İskenderun´a da büyük katkı sağlayacak. Yerel ekonomiyi canlandıracak ve Hatay´ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Arsuz´un Nardüzü mahallesinde yapımı devam eden EXPO Fuar Alanı´nın yanı sıra bir de otel çalışması içerisindeyiz. Otel dışında yine konaklamada kullanılmak üzere yazlık evler için de görüşmedeyiz. Expo´da dünya mutfağına da yer vereceğiz. Katılımcılar isterlerse devamlı şekilde burada kalmaları konusunda gereken kolaylığı sağlayacağız' diye konuştu.

Serinyol-Madenli yolunu kim yapacak?
Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Serinyol-Madenli arasındaki karayolu yapımına valiliğin başlamaması halinde 3 şeritli yolu HBB´nin yapacağını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, 'Bu yol hem EXPO, hem de HADO Projesi acısından büyük kolaylık sağlayacak. Yakın zamanda bitireceğimiz HADO projemizde il ekonomisine ve turizmine ayrı bir canlılık katacak. Hatay´ın her yerine hizmet götürmenin sorumluluğu içindeyiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi´nde görev yapan idareci ve yöneticilerin telefonları 24 saat açık olmalı. Buna çok önem veriyoruz. Kendisine ulaşılamayan yönetici ile işim olmaz. Hemen görevden alırım.' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun´da profesyonel bir takımının ligde olmasını arzu ettiğini ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirten Savaş, bir soru üzerine “İskenderunspor´un başarılı olması beni sevindirir. Hatayspor ve İskenderunspor birbirini tamamlayan iki kardeş takım olmalıdır. Ancak İskenderun Sporun yönetiminde olması gereken kişilerin geçmişi temiz, emin ve güvenilir insanlardan oluşması şart başarı ondan sonra gelir' dedi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19