Engelliye 3 akülü, 22 manuel tekerlekli sandalye

İskenderun/SES

SAĞLIK 7.12.2024 13:03:00 0
Engelliye 3 akülü, 22 manuel tekerlekli sandalye

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli araç dağıttı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, 'Engelleri birlikte aşıyoruz' sloganıyla yola çıkan HBB, engelli vatandaşların sosyal hayata katılımını arttırmak, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumda dayanışma ve birlik duygularını da güçlendirmek için dezavantajlı vatandaşlara yönelik desteğini sürdürüyor. 

Açıklamada, "Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Antakya’da 2 akülü, 14 manuel; Defne’de 3 manuel; Hassa’da 1 akülü, 2 manuel; İskenderun’da 1 manuel; Kumlu’da 1 manuel ve Samandağ’da 1 manuel olmak üzere son 3 günde toplam 3 akülü, 22 manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yaptı. Engelli vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, onların günlük yaşama entegrasyonunu sağlamak ve destek olmak amacıyla dağıtımlar, ilerleyen günlerde de devam edecek" ifadesine yer verildi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10542,09%-0,94
  • DOLAR

    40,56% 0,02
  • EURO

    47,06% -1,35
  • GRAM ALTIN

    4316,94% -0,80
  • Ç. ALTIN

    6936,29% -0,77