Elektrik hatları yer altına

Arsuz´a bağlı Karaağaç Mahallesi´nde enerji sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözüm olacak olan elektrik enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları, ek trafo ilavesi ve şebeke revizyon çalışmalarına başlandı.

25.07.2017 10:55:10 0
Elektrik hatları yer altına

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karaağaç ve Nardüzü mahallelerinin elektrik sıkıntısına son verecek olan ve Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi Yayla Caddesi´nden başlatılan yüksek gerilim hattı yeraltına alma çalışmalarını yardımcısı Sedat Deveci ile birlikte inceleyerek, Enerjisa yetkililerinden bilgi aldı.
Enerji Bakanlığı ve Enerjisa yetkilileri ile süren uzun görüşmelerin ardından Enerjisa Toroslar Edaş Elektrik Dağıtım A.Ş.´nin 2017 yılında Arsuz´da başlattığı yatırım hamlesiyle ilçe genelindeki elektrik kesintilerinin minimuma ineceğini ifade eden Başkan Nazım Culha, 'Göreve başladığımızda tespit ettiğimiz ihtiyaçlar arasında elektrik sorunu da vardı. Enerjisa ile yattığımız görüşmeler sonucu, taleplerimiz doğrultusunda bir çok noktada trafo tesisi yaptılar ve şebeke revizyonu gerçekleştirdiler” dedi.
Yapılan çalışmalarla ilçe genelinde bu yıl enerji sıkıntısını çok az hissettiklerini de sözlerine ekleyen Culha, köyden mahalleye dönüşen Kurbağı, Haymaseki, Tülek, Haymaseki ve Tatarlı mahallelerindeki enerji revizyonun yanısıra yatırım hamlesi kapsamında Nardüzü ve Karaağaç´ı bir bütün kapsayacak bölgede yüksek gerilim şebekesinin yeraltına alma çalışmaları da dün itibariyle başlandığını kaydetti.

“Artık elektrik sorunu yaşanmayacak”
Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi Yayla Caddesi´nde başlayıp, İKEM Koleji´ne kadar ring oluşturacak olan yüksek gerilim hattının yer altına alınması, ek trafo ilavesi ve şebeke revizyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bu bölgede artık elektrik sorunu yaşanmayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Culha, enerji sıkıntısından dolayı yaptıkları girişimleri dikkate alıp, bu yatırımların hayata geçmesine vesile olan başta Enerji Bakanlığı olmak üzere, Enerjisa Bölge sorumlularına, İskenderun İlçe yetkililerine ve bütün teknik kadroya ve bu devlet yatırımının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Elektrik hatları altına

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00