Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

İskenderun/SES

HATAY 23.04.2024 18:57:00 0
Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği dünyadaki tek Çocuk Bayramı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dün anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda çeşitli etkinlikler yapıldı, Atatürk Bulvarı üzerindeki Sahil MTAL karşısındaki alanda tören yapıldı. Törene, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve şube müdürleri, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, öğretmenler ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve bazı okulları temsilen öğrenciler de katıldı. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Haytaz, iki öğrenciyle birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunarken, bir öğrenci de "Milletin meclisi" adlı şiiri okudu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları daha sonra İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında yapılan etkinlikle devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İskenderun Halk Kütüphanesinde 22-26 Nisan tarihleri arasında kitap sergisi düzenleniyor.

"23 Nisan; milletin tek söz sahibinin yine kendisi olduğunu ilan ettiği gün" 
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde millet iradesinin kararlılığıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan; Türk milletinin, istiklali ve istikbali yolunda en zor sınavını verdiği dönemde millet iradesinin tecelli edeceği meclisimizin açılması ile kendi geleceğini tayin etme konusunda tek söz sahibinin yine kendisi olduğunu ilan ettiği gündür ve milli varlığımızın en değerli ve gurur verici anlarından biri olarak medeniyet tarihine geçmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ sözleri ile daha da anlam bulan bu önemli gün, yarınımızın emanetçileri çocuklarımıza verdiğimiz değer ve onlara olan inancımızın da sembolüdür. Bizim adımlarımızın sonuçları onların yarınları olacaktır. Bu farkındalıkla, çocuklarımız için şehitlerimizin mirası vatanımızı, en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak, çalışarak ve üreterek daha ileriye götürmek ortak gayemizdir. Milletimizin bağımsızlık mücadelesi 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla taçlanmış, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edilmiştir."

“Devletin kuruluşu ve yönetimi milli iradeye dayanmıştır”

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de "Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, hürriyet ve istiklâl mücadelemizin temsil edildiği, Türkiye millî tarihinin başlangıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıldönümünü millet olarak, sevinç ve mutlulukla karşılıyoruz. Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bugünde; tüm vatandaşlarımızı ve en değerli varlığımız, ümidimiz olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum. Milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine duyduğu güvenin sembolü olan bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. Milletin gücü ve desteği olmadan, millet iradesine dayanmayan hiçbir girişim ve hareketin başarılı olamayacağı inancıyla kurulan çağdaş devletimizin kuruluşu ve yönetimi de milli iradeye dayandırılmıştır. Bu düşüncenin varlık kazandığı kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir" görüşünü ifade etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Tolga Depci ise "23 Nisan Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için kuşkusuz en önemli kilometre taşlarından biri. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu kutlu günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir bayram günü ilan ederek vizyoner hayat bakışını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş" değerlendirmesini yaptı. 

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün de şunları ifade etti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı 23 Nisan 1920, bağımsızlık ve milli irademizin dünyaya ilan edildiği gündür. 104 yıldır milli iradenin, demokrasinin ve bağımsızlığın temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihimizin en önemli sembollerinden biridir."

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve millet iradesinin egemen olduğu tarihi bir dönüm noktasını simgeleyen bu gün, ulusumuzun birlik ve beraberliği, demokrasimizin gücü ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın haklarını kutlama ve vurgulama günüdür" değerlendirmesini yaptı.

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin de "23 Nisan, halkın iradesinden başka bir gücün olamayacağını kabul eden iradenin simgesidir" ifadesini belirtti.
 


Anahtar Kelimeler: Egemenlik Çocuk Bayramı kutlandı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00