Dualar barış için

Hz. İsa´nın doğumunu simgeleyen Noel Bayramı, Hatay´ın İskenderun, Antakya, Samandağ ilçelerindeki kiliselerde düzenlenen ayinlerle kutlandı. İlahilerin okulduğu ayinde, mum yakıldı ve dua edildi.

26.12.2017 10:35:01 0
Dualar barış için

 

İskenderun Ortodoks Kilisesi´ndeki Noel ayininde dua edildi, birlik ve beraberlik mesajları verildi ve şehitler için saygı duruşu yapıldı. Buradaki ayine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur da katıldı. Noel ayinine katılan kaymakamlar Öztürk ve Aydın ile belediye başkanı Dingil, hristiyan cemaatın bayramını kutladı.
Hristiyanların yanı sıra müslümanların da katıldığı ayinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi de katılanlara hediye dağıtıldı. Ayinde konuşan ve birlik mesajı veren ve cemaatın Noel Bayramını kutlayan İskenderun Ortodoks Kilisesi papazı Dimitri Yıldırım, 'Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Kederli ailelerine taziyelerimizi sunar Allah´tan sabır dileriz. Bizler daima devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu arz ederiz. Noel Bayramının tüm dünya alemine ve özellikle Türkiye´mize, devletimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini dilerim' dedi.
Katolik Kilisesi İskenderun Katedralindeki ayini ise Anadolu Episkoposu Paolo Bizzetti yönetti. Episkopos Bizzetti, Noel´in önemini anlattı, insanların Tanrı´ya yakın olmasını istedi ve barış için dua etti.

Antakya´daki ayine konsolos da katıldı
Antakya Ortodoks Kilisesi´ndeki ayini Ruhani Lider Jan Delüller ile Rahip Dimitri Doğum birlikte yönetti. ABD´nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht´in de katıldığı ayinde, mum yakılıp, barış için dua edildi. Ayin sonrası klise avlusunda kokteyl düzenlendi. Buradaki etkinliğe katılanlara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye dağıtıldı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00