Dörtyol’da meclis adayına ‘asitli saldırı’

Hatay’ın Dörtyol İlçesi Demokrat Parti Belediye Meclisi Üyesi adayı Oğuzhan Lök, dün gece saatlerinde yüzüne asit atılarak saldırıya uğradı.

HATAY 31.03.2024 11:55:00
Dörtyol’da meclis adayına ‘asitli saldırı’

İskenderun/SES
Dörtyol İlçesi Demokrat Parti Belediye Meclisi Üyesi adayı Oğuzhan Lök, dün gece saatlerinde yüzüne asit atılarak saldırıya uğradı. Dörtyol Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Lök’ün tedavisinin Mersin Şehir Hastahanesi yanık ünitesinde sürdürüldüğü belirtildi.

DP’yi Lök’e asitli saldırıyı önce partinin Dörtyol Belediye Başkan adayı Yaşar Toksoy duyurdu, sçimin saldırılarla gölgelenemeyeceği mesajını verdi. Partinin Genel Sekreteri Ertan Küçükay da yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı, demokrasinin mücadelesinin devam edeceğini vurguladı. Küçükay, saldırının Cumhur ittifakı mensupları tarafından yapıldığını savundu.

Küçükay, şu açıklamayı yaptı: “Hatay/Dörtyol Belediye Meclisi üyesi adayımız Oğuzhan Lök Cumhur ittifakı mensupları tarafından dün gece saatlerinde yüzüne Asit atılmak suretiyle saldırıya uğramış hastahanede tedavi altına alınmıştır. 
Tedavisine Mersin Şehir hastahanesi yanık ünitesinde devam edilmektedir. Olay anından itibaren başta Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal, Hatay il başkanımız, Dörtyol ilçe başkanımız ve Belediye başkan adayımız konunun yakın takipçileri olmuş yapılan hukuki girişimler neticesinde saldırgan göz altına alınmıştır. Bu alçak saldırıyı yapan ve azmettirenleri esefle kınıyoruz. 
78 yıldır uğruna canlar verdiğimiz demokrasi mücadelemiz daha da güçlü ve kararlı bir biçimde sürecektir. Tüm Türkiye'de demokratlar dimdik ayaktadır.”

Demokrat Parti Dörtyol Belediye Başkan adayı Yaşar Toksoy da saldırıyı kınadı, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:  “Yapılan kişinin mevkisinden çok bir insana yapılmaması gereken bir davranış ile karşılaştık. Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Ne yaparsanız yapın bu seçimi gölgeleyemeyeceksiniz” dedi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,29% 0,03
  • EURO

    51,14% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6721,98% 1,51
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00