Dönmez'den, 'çözüm bekleyen sorunlara inceleme'

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kentin farklı bölgelerinde çözüm bekleyen sorunları çözmek için belediyenin müdürleriyle birlikte yerinde inceleme yaptı.

İSKENDERUN 29.09.2024 08:21:00 0
Dönmez

Dönmez, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'un destekleri ile Pac Meydanı'nı yeni silüetine kavuşturmak için yerinde tespitler yapıyoruz. Pac Meydanı'nda hem trafiği rahatlatacağız hemde bölge esnaflarının beklentilerini dikkate alarak çevre düzenlemeleri yapacağız. HATSU 2. Bölge Kanalizasyon Daire Başkanı Fahrettin Gökhan Gümüşçan ile birlikte E-5 Varyant yolu, Pac Meydanı ve Gürsel Mahallesi yurtlar bölgesinde devam eden altyapı kanalizasyon ve yağmur suyu isale hattı çalışmalarını yerinde inceledik. Ekiplerimizin büyük bir özveri ile sürdürdüğü çalışmaları kısa sürede tamamlayarak, yıllardır çözülemeyen sorunları tek tek ortadan kaldıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

"İskenderun'un yol sorunlarını bitirmek için HBB ile birlikte hareket ediyoruz" 

İskenderun Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Dönmez, kentte yol sorunlarını çözmek için de çalışmalara hız verdiklerini ifade etti. Dönmez, "Denizciler Mahallesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledik. Mahallede yapılması planlanan çalışmalar için yerinde tespitler yaparak, eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İskenderun'un yol sorunlarını bitirmek için HBB ile birlikte hareket ediyoruz" dedi.

Altyapıya ‘robotla görüntüleme’

Öte yandan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, 'kanal görüntüleme robotu' ile altyapıda tıkanma, arıza ve deforme olan yerleri tespit ettiklerini de bildirdi. Dönmez, "Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı HATSU ekipleri tarafından Kanal Görüntüleme Robotu ile altyapımızda tıkanma, arıza ve deforme olan yerleri tespit ediyoruz. Tüm bu çalışmaların hemen ardından Kanal Temizleme ve Kılavuz Araçları ile altyapıda tıkanan ve arızalı noktalarda bakım ve onarım çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Çalışmaların kesintisiz bir şekilde tamamlanması noktasında desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk ve ekibine çok teşekkür ediyorum" ifadesine yer verdi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73