Oluklu mukavva ve saydam koli bandıyla hazırladıkları tekneleriyle 50 metre gidiş, 50 metre geliş parkuru en hızlı geçmek için küreklere sarıldılar.
Sadet Berkyürek/İskenderun
Yapım malzeme yasakları olan bu yarışa katılmanın diğer bir şartı ise İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) mensubu olmaktı. Parkurda en iyi dereceyi 3 dakika 12 saniye ile İSTE Makina Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencileri Fatih Kavak ve Ömer Olgaç´ın karton teknesi yaptı. Yarışmada bir diğer başarı kriterini ise karton teknesini batmadan çıkarabilmek oluşturdu.
İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Denizcilik Meslek Yüksek Okulu´nun Geleneksel 2.Karton Tekne Yarışması, 10 takımın katılımıyla İskenderun sahilinde gerçekleştirildi. Takımların sadece koli bandı ve oluklu mukavva kullanarak yaptıkları tekneler ile denize açıldıkları 2. Karton Tekne Yarışması´nın başlama işaretini İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli verdi.
Derece ve ödülleri kim aldı?
Yarışmayı, İSTE Makina Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencileri Fatih Kavak ve Ömer Olğaç´ın karton teknesi 3 dakika 12 saniye parkur derecesi ile birinci, İSTE Denizcilik MYO Sualtı Teknolojileri öğrencileri Şamil Şamün, Miraç Şekerci, Furkan Yüksel ve Ömer Güler´in yaptıkları Ilgın-1 adlı karton tekneyi kullanan Kubilay Çelebi, Ömer Ayan, Anıl Güler ve Mehmet Ekiz´den oluşan ekip 3 dakika 30 saniye ile ikinci ve İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Basın Yayın Teknolojileri Öğretim Görevlisi Mehmet Kartal Bilen´in İMYO isimli teknesi 3 dakika 32 saniyelik dereceyle üçüncü olarak tamamladı. Tasarım ödülünü Doç. Dr. Tolga Depci, mansiyon ödülünü ise İSTE Denizcilik MYO Deniz Liman programı öğrencileri Ayşe Tarakçı, Pelin Gürbüz, Harun Çetin´in hazırladığı Ilgın-2 isimli karton tekne için Ayşe Tarakçı aldı.
Kaplama, sprey boya yasaktı
Bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmada takımlar teknelerini hazırlarken sadece oluklu mukavva ile saydam koli bandı kullanabildi. Bu malzemeleri sınırsız kullanabilen yarışmacılara bunun dışında yapım malzemesi kullanma yasağı vardı. Kaplama amacıyla sprey boya, naylon kaplama malzemesi, streç film, defter/kitap kaplığı ve benzeri her tür malzeme ancak estetik niyetle kullanılabildiği yarışmada bir diğer başarı kriterini ise teknesini batmadan çıkarabilmek oluşturdu.
9006,55%0,68
34,28% 0,06
37,26% 0,10
3073,15% 0,08
5014,38% 0,00