Deniz Çağdaş Musiki Derneği, sezonu başlattı

İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği, yeni dönem çalışmasını ve düzenleyeceği konser çalışmalarını başlattı.

GÜNCEL 26.09.2024 07:57:00 0
Deniz Çağdaş Musiki Derneği, sezonu başlattı

Akın Bodur/İskenderun
Kentin Fener Caddesi üzerindeki Millet Parkı'nda bulunan binasında yeni çalışmalarını başlatan İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği, yeni dönem açılışında kısa bir çalışma da yaptı.

“Sanat insanın ruhunu dinlendiriyor”

Yeni dönem açılışında konuşan İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği Başkanı Atalay Demirkent, açılışa katılanları yönetim kurulu adına selamladı, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenleri andı ve yakınlarına başsağlığı diledi, depremi yaşayanlar ve yaralananlara geçmiş olsun dileğini iletti. İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Berkand Mahmut Kılıçoğlu, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Fatih Demiral, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Başkan Yardımcısı Bülent Akın'ın da katıldığı açılışta konuşan Demirkent, "Sanatın insanın ruhun dinlendirdiğini, yaşanan sorunlardan kısa sürede olsa uzaklaştırdığı hepimiz biliyoruz. Bu anlayıştan yola çıkarak, yaz-kış demeden çalışmalarda bizler birlikte, bizlerle beraber olan müzisyenler, korist ve solistlere teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma dönemi geçeceğimizi umuyorum. Yeni sezonumuz hayırlı olsun. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

“Sazlarıma ve korist ve solistlerime güveniyorum”

İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği Korosu Şefi Zeki Kaysar da "Başarılı olmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Hepimizin elini taşın altına koyup en güzel işleri yapacağımızdan kuşkum yok. Derneğimizin, İskenderun'un en başarılı musiki derneği olduğunu herkese duyuracak. Çünkü sazlarıma ve korist ve solistlerime güveniyorum. İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği yönetim kuruluna da güveniyorum. Yeni dönemimiz hayırlı olsun" dedi.

“İskenderun'da kültür ve sanata ihtiyacı var”

İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kılıçoğlu da "İskenderun'da kültür ve sanata ihtiyacı var. Bunlara destek vermek için her türlü çabayı sergileyeceğiz. İskenderun Belediyesi olarak kültür ve sanata destek vermek için her şeyi yapıyoruz, yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kılıçoğlu'nun babası Atilla Kılıçoğlu'nun, İskenderun Musiki Derneğinin kurucu başkanı olduğunu anlatan Belediye Musiki Derneği Başkanı Demiral ise "Kılıçoğlu ailesinin kültür sanata, kentteki kültür sanata katkıları büyüktür. Babasından başlayan çabayı, şu anda oğlu belediyede sürdürmektedir. Yeni dönemde İskenderun Belediyesi Musiki Derneği olarak başarılar dilerim" dedi. İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Başkan Yardımcısı Akın'ın da selamlama konuşması yaptığı açılışta, başarılı ve eğlenceli çalışma dönemi diledi.

Dernek yönetiminde kimler var?

Atalay Demirkent'in başkanlığını yaptığı İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Zeki Kaysar  (ikinci başkan ve şef), Türkay Şan (muhasip), Sezai Satmaz, Yusuf Güler ve Yadigar Özdemir.

 

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15